Lokalhelten Stein Endresen red hjem en populær seier på Engas Naranja (6 år) i den første klassen for unghestene, sponset av Kingsland torsdag. Nederlandske Suzanne Tepper og syvåringen Ashville ble nummer to, mens danske Simon Yde og seksårige Carrera sørget for god fordeling av premiene blant nasjonene med tredjeplass.

Tekst: Heidi Skar
Foto: Presse

Stein Endresen roser vinnerhesten: - Den er norskfødt, og det er jo veldig gøy! Jeg har akkurat begynt å ri på den. Vi ble nummer to i unghestfinalen under Dansk Derby forrige helg. En forsiktig, fin hest. Den kommer til å hoppe på en enda bedre måte ettersom vi kommer utover i stevnet og den får vært inne på arenaen noen ganger. Den skal slappe litt mer av enn den gjorde i dag, da blir jeg enda mer fornøyd. Jeg tror det blir en fin hest i 1,50- klasser etter hvert, sier den rutinerte perfeksjonisten Stein Endresen.

SteinEndresen-(1).jpg
Populær lokal seier til Stein Endresen og den lovende seksårigen Engas Naranja i unghestenes første oppgjør, Youngster 1,20m / 1,30m sponset av Kingsland.

Cecilie Høgsaas Eide tok femteplassen på ryggen av nok et lovende sprangemne, Billy Manhatten (7år).

De yngre hestene har altså igjen fått mulighet til å konkurrere på arenaen i egne konkurranser under Arctic Equestrian Games. Seks- og syvåringene hoppet bane med hinderhøyder på henholdsvis 1,20 m og 1,30 m sponset av rideutstyrsgiganten Kingsland. Youngster 6/7års fortsetter fredag og lørdag.