Landets seks beste ponniryttere samlet seg i dag for å konkurrere i dagens første kürfinale, under dressurens siste dag under AEG 2012. Igjen var det Karoline Kumle og Dumbldore B som tok seieren i FERD Trophy Pony Freestyle. Men vinneren selv er overrasket over resultatet.

Tekst: Carina E. Carlsen/www.dressursaklart.no
Foto: Mette Sattrup

_DSC4796VinnerBr500.jpg
Karoline Kumle og Dumbldore B som tok seieren i FERD Trophy Pony Freestyle.
 
- Jeg var kjempelei meg da vi red ut av arenaen. Jeg følte at alt bare ble tull, sier hun: – Det ble en del tull og misforståelser i galoppen, og jeg ble litt for fokusert på det som gikk galt.
Kumle startet programmet fint, men fikk etterhvert noen feil i galoppdelen: - Han ble litt hissig, og da ble jeg stresset. Det førte til noen feil blant annet i byttene, men legger til: – Jeg trodde virkelig ikke jeg skulle få noen plassering, så noe gjorde vi jo riktig.

Ekvipasjen ble belønnet med totalt 70,000% på det tekniske, og hele 73,400% på det kunstneriske, hvilket ga en total på 71,700%. Kumle er, til tross for sine femten år, en “gammel ringrev” og red sin første kür i 2008 på sin daværende ponni, Ghost Story, til over 69%. Siden hun tok over Dumbldore hatt en enorm framgang og nå er målet EM 2012 før hun går over på hest.


Zandra T. Birkeland og den 8 år gamle vallaken Fen-He MW tok andreplassen. 

Andreplassen gikk til Zandra T. Birkeland og den 8 år gamle vallaken Fen-He MW, med 69,175%. Ekvipasjen leverte en spennende og morsom kür, med musikktema fra Pirates, isped latinske rytmer. Hun traff musikken godt, og musikken kler ponnien godt: – Jeg er veldig fornøyd med prosenten i dag, sier hun: – Mandag kom jeg på sisteplass og i går fikk jeg en fjerde. Det har vært en del misforståelser de foregående dagene og jeg er veldig glad jeg ikke rotet det til i dag, smiler hun.
Planen videre er å gi Fen-He MW noen hviledager, før de reiser videre til Danmark på stevne torsdag. Birkeland rir til daglig for Camilla Kalseth, men fikk i dag hjelp av Julia Victoria Gerhardsen da kalseth ikke hadde muligheten til å være til stede.
Birkeland har hatt Fen-He MW siden han var fem, og hun har selv ridd ham opp til FEI-nivå.

Elise Klasseon fikk en tredjeplass med 69,075%: – Jeg er nok ikke så fornøydsier hun: – Nadyr de Bois liker ikke små, trange arenaer og vi hadde absolutt ikke dagen i dag. For meg betyr ikke plasseringen noe – det viktigste er følelsen jeg sitter igjen med og i dag er ikke den god.

Alle jentene er nå inne i sitt siste ponniår, med Kumle er foreløbig den eneste som har funnet en passende juniorhest. Alle jentene ønsker å satse videre på dressuren, og håper å kunne komme tilbake til AEG allerede neste år.