Det er full fart og små marginer i ponniklassene. En bom i bakken, eller en lang sving, kan gi store konsekvenser. Hos kategori III ponniene ble resultatlisten snudd på hodet i forhold til i går, mens i klassen for kategori II så vi samme navn på de to første plassene. I Klassen for kategori I ponnier ble det veldig jevnt, men med nye ekvipasjer på toppen av resultatlistene.

Tekst: Linda Bjørnes
Foto: Rita Birkeland
 
Klasse ponni III gikk i dag i 85 cm, og var sponset av Powercontrol. Mens bedømmingen i går var feil og stil, var det i dag fase 2 for de som gjennomførte fase 1 uten feilpoeng. Hele 7 av de 11 startende red igjennom med 0 feil i fase 1, men 4 stykker klarte 0 feil i fase 2. Raskest av disse, og vinner av klassen ble 10 år gamle Victoria Larios på den positive skimmelen David Bowie. Like bak havnet Ada Alette Braaten Johnsen på erfarne Courtway Faberge, kun 2 hundredeler skilte de to. Klassens eneste gutt, Fredrik Øya Stokka kapret tredjeplassen sammen med den 14 år gamle hoppen Pricilla. 

VinnerKat3VictoriaLarios.jpg
Full kontroll; vinner i klasse ponni III sponset av Powercontrol Victoria Larios med David Bowie.
 

Saddle Deal var sponsor av klasse ponni II, 1.10 meter. Vinner av klassen ble i dag som i går, Ingrid-Synøve Hansen og den 10 år vallaken Kantje's Valentijn. De satset for fullt, og hoppet feilfritt inn til aller beste tid. Like bak, og inn på 2. plass, fulgte Maren Stranden med hoppen Hillary. Også de hadde samme plassering i går. Nummer tre og fire ble henholdsvis Mathilde Kristine Kalland/Katborgs Olivia og Dorthea Faa Hvidning/Little Tomy Tucker. 

VinnerKat2Ingrid.jpg
Ingrid-Synøve Hansen og Kantjes's Valentijn tok sin andre seier i Ponni II  på to dager. Klassen var sponset av Saddle deal.
 

Klasse ponni I gikk i 1,20m, og klassen var sponset av Obas. Det var utrolig jevnt i toppen i dag, og spenningen var til å ta og føle på. Rytterne satset alt. Kun 93 hundredeler skilte de fire første i klassen. Beste ekvipasje i klassen ble 15 år gamle Veronika Gylthe og den 18 år gamle hoppen Miss Aaron. De brukte 19.06 sekunder i fase 2. Thea Charlotte Winje og den irske vallaken Nibor hoppet seg til andreplassen, og endte på tiden 19.26 i fase 2. Tredjeplassen gikk til Anne Sofie Aslaksrud på 12 år gamle Lavally Prince.
 
VinnerKat1Victoria.jpg
Stilfull ekvipasje, Veronika Gylthe og Miss Aaron vinner av Ponni I. Klassen var sponset av Obas.