Alle tenkte sitt når man så at danske Carsten Ganderup stod på rytterlisten denne helgen – det var med andre ord grunn til å se frem til en spennende Ferd høydehopping.  

Tekst: Rebecca Mender
Foto: Rita Birkeland

VinnerRED.jpg 
Danske Carsten Ganderup sviktet ikke, men tok seieren i Ferd's høydehopping med hesten Liwe Star.

Innehaveren av den nordiske rekorden, satt nettopp på Oslofjord Convention Center, sviktet ikke. På sin mektige Liwe Star gikk han av med seieren som den eneste som fullførte ferden over den høye muren i Ferd Puissance.
 
7 modige ryttere hadde meldt seg på høydehoppkonkurransen. Samtlige klarte første ”oppvarmingsrunde” der det var fire hinder og muren lå på 1,70 m. I andre runde røk Jan Auen Hafskjold ut med sin hvite ganger Canarias, resten red feilfritt over den 1,80 m høye muren. Bjørn Nagel som representerer Ukraina trakk seg så ettersom hans Campione A var tilbake etter en pause fra banen. – Horsemanship, konstaterte hovedspeaker Ulf Storemark som på sedvanlig glitrende humoristisk vis ledet publikum gjennom kveldens matiné-forestilling.
I tredje runde red både Nick Benterman/Ratina (GBR), danske Simon Yde – forøvrig på lånehesten Svalebo’s Caradoss, Raene Lung/  fra Hong Kong, Carsten Ganderup og Torben Frandsen/Lindardo feilfritt over 1,90 m, men Lung valgte så å avstå fra videre deltakelse. De tre gjenværende klarerte alle 2 meter – men kun danskene kom til start da banebygger Anders Hafskjold dirigerte sitt mannskap til å bygge muren opp til 2,10.
Ganderup satte i galopp i velkjent stil, som forøvrig ble behørig kommentert av Storemark, mot muren på 2,10 m. Hingsten hadde strøket over såvidt da den var 2 m, og denne gangen var ikke marginene på Ganderups side – det ble riv. Det hele var så i hendene til Frandsen på en hest som var helt grønn med høydehopp. – Han har ikke gjort det før, hans erfaring er fra 1,50 m klasser, sa Torben. Gummiballen Lindardo galopperte modig mot muren, men i siste øyeblikk sviktet motet og ekvipasjen braste rett inn i hinderet. Alt gikk vel med både hest og rytter – og resultatet av det hele ble andreplass til Frandsen og vinnersløyfe til Ganderup – fordi han de facto hadde fullført sin ferd gjennom høydehoppingen.

TorbenAndreplassHopp.jpg
Modige Torben Frandsen og hesten Lindardo fikk andreplassen.