Det ble gutta som trakk det lengste strået både i Sølv- og Gullturen torsdag. CSI (internasjonal) Amateur Silver Tour 1,15 m, sponset av IT Kompaniet, ble vunnet av Espen Valder Longem på hesten Al Falak. Eyvind Sverre Nistad og Rosita vant CSI (internasjonal) Amateur Gold Tour 1,25 m sponset av Drammen Spring Tour.

Tekst og foto: Mette Sattrup

_DSC7174Bilde1VinnerEspenLongem.jpg
Espen Valder Longem vant torsdagens CSI Amateur Silver Tour 1,15, sponset av IT Kompaniet.

Det ble guttene som trakk det lengste strået, både i Sølv- og Gullturen torsdag. CSI (internasjonal) Amateur Silver Tour 1,15 m, sponset av IT Kompaniet, ble vunnet av Espen Valder Longem på hesten Al Falak med tiden 28,72 sekunder, mens Eyvind Sverre Nistad og Rosita, med tiden 29,50 sekunder, vant CSI (internasjonal) Amateur Gold Tour 1,25 m sponset av Drammen Spring Tour.

_DSC7322Bilde2EyvindSverreNistad.jpg
Eyvind Sverre Nistad og Rosita tok seieren i torsdagens CSI Amateur Gold Tour, sponset av Drammen Spring Tour.
 
Eyvind Sverre Nistad,  med tilnavnet Tarzan etter kostymeritt her på AEG i 2008, syntes det var en veldig morsom bane å ri;
- Passe vanskelig, passe lett. Det fine er at det kom en del ekvipasjer til andre fase, så man måtte ri på tiden. Det holdt ikke å ri feilfritt. Så lenge man har kontroll og rir riktige veier, er det kontrollen og ikke farten som avgjør, sier han. Eyvind har vært med på AEG siden starten, både som utøver og med ansvar for lydshowet.
- Ofte er det blitt en pinne ned, så nå var det moro at jeg vant, sier han.
Om hesten sin Rosita forteller Eyvind at han har hatt den et par år.
- Rosita har gått høydehopping her tidligere med Jur Vrieling, så hun er en høythoppende hest med stor kapasittet.
Eyvind rir både Sølv- og Gullturen i år. Eyvind takker arrangøren for atter et nytt år med AEG og synes stevnet virker bedre enn noen sinne.

I Sølvturen ble Silje Kaksrud og Cabardi nummer to med tiden 30,82 sekunder, etterfulgt av Thijs Kalkdijk og hesten Collin på tredjeplass med 34,61 sekunder.

Linda Nedkvitne og hesten Fleur tok andreplassen i Gullturen, mens Helen Norheim og Ramzes ble nummer tre med tiden 30,60 sekunder.

Neste runde i Sølv- og Gullturen går fredag. Lørdag går finalen i Amateur Silver Tour, mens Amateur Gold Tour finalen går søndag.