Dagens siste klasse var den første kvalifiseringen til lørdagens Grand Prix. Jur Vrieling og VDL Wittinger viste bakskoene, med Malin Betten Hansen/Ulrich Z hakk i hov. Sandra Løvås/Pedro tok en fin tredjeplass.

Tekst: Heidi Skar
Foto: Ingvild Surdal

JurRED.jpg
Jur Vrieling og VDL Wittinger slo til med seier i dagens Grand Prix-kvalifisering, Big Tour.

Klassen var en tidshopping – en grunnomgang som gikk på feil og tid uten omhopping. Her var det om å gjøre å planlegge svinger og galoppstrekker fra start til mål for å ta seieren i et meget sterkt startfelt. Nærmest den store favoritten Jur Vrieling i dag var en norsk velridende dame, Malin Betten Hansen på Ulrich Z. Det skilte kun 0,81 sekunder mellom de to.

- Jeg tapte det nok i svingen inn til hinder nummer fire i forhold til Jur Vrieling. Han hadde litt bedre treff på hinderet enn meg der, forklarte Malin etter premieutdelingen.

Malin og Ulrich Z er jevnheten selv. Det ser så enkelt og ukomplisert ut når de to er i aksjon. Nydelig rytme og harmoni. Begge liker seg tydeligvis også her i Stokke. I fjor var de i toppen i begge Grand Prix-klassene. Fredag var ekvipasjen plassert i GP-kvalen, hadde best tid i omhoppingen i søndagens Grand Prix, men et ergerlig riv på det siste hinderet. Da ble det niendeplass. Malin har trent mye på å få Ulrich Z til å bli mer ridbar og fokusert på hennes signaler:

- Ulrich Z kan bli litt sterk og da går han inn i sin egen boble og blir litt vanskelig å få kontakt med. Jeg har trent mye på å få ham mer ridbar og fokusert. Samtidig må jeg være litt forsiktig med ham, for han er veldig følsom og ”mye hest”. Når han er sånn som han er nå kan jeg satse litt mer og han svarer så fint, stråler Malin, som for tiden studerer til eiendomsmegler ved siden av ridningen. Hun studerer og bor i Oslo, og pendler mellom Oslo og Skien for å trene og ri på stevner.


MalinHansenRED-(2).jpg
Malin Betten Hansen og Ulrich Z i luftig, fokusert svev. Det ble en flott andreplass i dag.


Det går fint for målbevisste Malin. Hun får døgnet til å strekke til med god planlegging:

- Det er ikke stress, for jeg gleder meg alltid til å komme hjem for å ri. Jeg gleder meg også til Grand Prix lørdag. Da håper jeg at det går like bra som forrige søndag, men at jeg kanskje har litt mer flaks, avslutter Malin Betten Hansen.

Det ble gledelig mye norsk også i denne konkurransen.  I Victoria og Geir Gulliksens fravær (de deltar i verdenscupstevent i Gøteborg denne helgen) tar de andre norske rytterne ansvar og gir publikum skikkelig valuta for inngangsbilletten og mye å juble for.

Sandra Løvås har også hatt et vellykket stevne med flere gode plasseringer. Sammen med Pedro har det blitt premier i de største klassene. Tredjeplassen i dagens kvalifisering lover godt for lørdagens Grand Prix. Nina Braaten og Lycorrada endte på en flott fjerdeplass, også etter en nydelig runde. Tony André Hansen og Frodo er i storform for tiden. I dag ble det femteplass på duoen, som også er å regne som en av favorittene til å ta hjem lørdagens Grand Prix. Tony André hadde gebursdag i dag og fikk i tillegg til femtepremien både gebursdagssang fra dommertårnet og publikums hyllest.

TonyBursdag.jpg
Fin femteplass til dagen jubilant Tony André Hansen.
 
Trine Stine Stenseth, Morten Alexander Djupvik, Johan Sebastian Gulliksen og Cecilie Høgsås Eide ble også premiert i denne konkurransen som hadde totalt 44 startende.

Den andre Grand Prix-kvalifiseringen i Big Tour arrangeres fredag.