Det blir den nederlandske topprytteren Jur Vrieling som holder sprangclinic under årets AEG. Sett av kvelden torsdag den 23. februar kl. 21.00. Det er verd å få med seg!

 

Tekst: Heidi Skar

Untitled-2.jpg 
Jur Vrieling og Wadro´s Nerina vant en av Grand Prix-klassene under AEG 2010. 
Foto: Mette Sattrup

Jur Vrieling (42) vokste opp i en tradisjonsrik hestefamilie, og startet å ri som 13-åring. Hans far var en merittert sprangrytter, og hans trenere var tidligere toppryttere Rob Ehrens og Johan Heins. Jur Vrieling driver i dag sin egen salgs- og treningsstall hjemme i Holwierde i Nederland ved siden av å være aktiv konkurranserytter på den internasjonale arenaen. Han trener daglig opp til åtte hester.

Jur Vrieling er en sann norgesvenn. Han har tidligere vært med på å vinne nasjonshoppingen i CSIO Drammen to ganger. Han har til stadighet figurert på toppen av resultatlistene under AEG, og stortrives i Vestfold. I 2010 vant han en av Grand Prix-klassene, og i fjor ble det bl.a. seier i høydehoppingen på lånt hest, norskeide Træholts Khansas. Ekvipasjen hoppet imponerende 2,20 meter.

-  Jeg trives så godt her. Alt er helt topp, og da hopper hestene bra også, sa den sympatiske nederlenderen etter AEG 2011.

Du kan se Karen og Lottes spenstige film i forbindelse med fjorårets høydehopping, der Jur Vrieling rir med hjelmkamera. 

Den erfarne rytteren er rangert som nummer 58 i verden, og har mange topp-plasseringer å se tilbake på. I 2011 var han med på å vinne to av de største nasjonshoppingene i superligaen, Aachen og St.Gallen. Han tok også en sterk tredjeplass i Global Champions Tour i Valkenswaard, der det i tillegg ble femteplass i Derby. Vrieling var reserve på Nederlands EM-lag samme år, og er på sin nasjons lange liste over aktuelle OL-kandidater. Han red også på VM-laget i Kentucky i 2010.

Da Norges egen Victoria Gulliksen vant Grand Prix den siste helgen under AEG i fjor takket hun blant annet Jur Vrieling på pressekonferansen. Han hadde gitt ungjenta noen gode tips før hun skulle ut i omhoppingen. Victoria svarte med å slå Jur Vrieling, som endte på tredjeplass. Da en av journalistene spurte Victoria hva tipset gikk ut på, sa hun med et lurt glimt i øyet: ”Det er en hemmelighet!”

Alle som tar turen til Oslofjord Convention Center torsdag den 23. februar kan nå få muligheten til å oppleve nettopp Jur Vrieling dele av sine kunnskaper og trenertips. Den høyt respekterte rytteren er kjent for sitt eminente arbeid med alle type hester, og er også særdeles dyktig på bakkearbeid rettet mot hoppingen. En ener i hestepsykologi og ridekunst.

Få med deg clinic med Jur Vrieling – det blir garantert en opplevelse av de helt store!

Arctic Equestrian Games går av stabelen på Oslofjord Convention Center i Stokke i Vestfold den 16. til den 26. februar. Arrangøren lover 11 dager tettpakket med konkurranser, clinics (audiovisuell demonstrasjon og undervisning), show og konserter med kjente og kjære artister.

Program   
Billettbestilling  
Presseinfo 

Akkreditering: Vennligst akkrediter direkte til
Oslofjord Convention Center
Ms. Martine Kulterud
Mobil: +47 474 87 869
E-mail: martine.kulterud@oslofjord.com