Kings and Queens, presentert av Tune Senter, ble et prestisjeoppgjør mellom de beste mannlige og kvinnelige rytterne i Medium Tour finalen. Nick Benterman ble kveldens konge.

Tekst: Sølvi Jæger Bentzen
Foto: Mette Sattrup

_DSC9534King.jpg
Nick Bentermann og hesten Caleandro vant Kings and Queens, presentert av Tune Senter.

15 herrer og 20 damer red så sanda sprutet fra hestehøvene og opp på tribunen i dagens innledende runder. Til slutt endte det med at tyske Mike Patric Leichle og Nick Benterman fra Storbritannia samt de to velridende og særdeles kamplystne damene, norske Maren Smedhaug og Suzanne Tepper fra Nederland skulle møte i finalen.

Nick Benterman og Kingsland SM var først ut. Ekvipasjen fikk et lite overtak på Mike Patric Leichle og Louisa, i konkurransen som er en publikumsfavoritt av dimensjoner. Det ble guttas kveld til slutt, som denne gangen var hakket vassere enn sine kvinnelige konkurrenter. Den aller gladeste av dem var Nick Benterman som sammen med sin raske hest Kingsland SM gikk helt til topps. Mike Patric Leichle og Louisa snappet andreplassen. Trønderjenta Maren Smedhaug og Caleandro endte på en strålende tredjeplass. Suzanne Tepper og Wadro´s Wembley ble nummer fire.

Den britiske seierherren kortet svingene til det minimale og tjente inn de nødvendige hundredelene som gav han seierssjekken på åtte tusen kroner. Nick kunne også innkassere fem tusen kroner fra semifinalen.

_DSC9540.jpg
Maren Smedhaug og Calendro ble beste norske ekvipasje på en strålende tredjeplass.