Karoline Kumle og Dumbldore B vant FERD FEI's lagprogram for ponni. Ekvipasjen fikk 68,205 prosent. Ingrid Hagmann Rimestad og Jumanji kom på andreplass med 68,205 prosent.

Tekst og foto: Mette Sattrup

_DSC1386.jpg

Fra venstre; Karoline Kumle, vinner av dagens FERD FEI's lagprogram for ponni og Ingrid Hagman Rimestad som tok andreplassen.  

Karoline, 15 år, kommer fra Asker og rir for Tanum Rideklubb. Hun er veldig fornøyd med dagens program;

- Han var veldig fin. Ingen ting å rette på med ham. De feilene som ble gjort, som overganger til skritt og økninger, var min skyld. Jeg kunne ha forberedt det bedre, sier Karoline. Dette stevnet er deres andre start i år.

Karoline har ridd i mange år;
- Har ridd siden førsteklasse, siden jeg var seks år. Dumble har jeg hatt siden høsten 2009. Dette er vår tredje sesong og det femte året han er med i toppen. Astrid Rikheim startet ham i to år før jeg fikk ham. Han er en liten kjendisponni, sier Karoline med et smil.

Grenleder i dressurutvalget i NRYF, Elizabeth Farbrot, er stolt av de unge dressurrytterne;
- Det vi har sett i ponniklassen er fremtidens dressurryttere. De siste årene har vi delt rytterne inni aldersbestemte grupper. Det betyr mye for rytterne å få ri på en slik arena som her under AEG. Det er en utvikling i forhold til utfordringer som det alltid er når man kommer inn på alle arenaer, og det gir en styrke når man senere i året skal ut og bevege seg på arenaer i utlandet. Fasilitene er supre og alt er tilrettelagt for lite stress når man bor på plassen og har alt på ett sted, sier grenlederen.

_DSC1345.jpg
Ekvipasjen Ingrid Haugmann Rimestad og Jumanji fikk 68,205 prosent og endte på en fin andreplass.

- Ponniene, juniorene og Young Riders rir to klasser, henholdvis i dag og i morgen, før Kür finalen onsdag.
- Og Kür er et selvkomponert program med musikk, forklarer grenlederen.

Det var i alt seks startende i denne første dressurklassen under årets Arctic Equestrian Games.