Det var aldri noe tvil. Malin Betten Hansen og Ulrich Z viste virkelig bakskoene i Walber Equestrian Grand Prix Big Tour lørdag kveld. De var raskest på mellomtiden i omhoppingen, og tjente ytterligere tiendedeler inn til mål. En klasseseier av dimensjoner da det gjaldt som mest. Den norske ekvipasjen henviste nederlandske Suzanne Tepper/Sensation til andreplass og Bjørn Nagel/Common Sense fra Ukraina til tredje.

Tekst: Heidi Skar
Foto: Rita Birkeland

VinnerMalinRED.jpg
Malin Betten Hansen var i særklasse og tok førsteplassen i i Walber Equestrian Grand Prix Big Tour med hesten Ulrich Z. 

Terje Olsen-Nalum bygget en god og rettferdig bane som innbød til rytmiske ritt, og bra utnyttelse av arenaen. Rytterne måtte tenke, hestene måtte vise forsiktighet. 15 av de 36 startende gjennomførte grunnomgangen feilfritt, derav ni norske. Det var duket for en særdeles spennende omhopping. Publikum var i ekstase og fikk virkelig valuta for inngangsbilletten. Grand Prix-klassen var poenggivende på verdensrankingen, og førstepremien var på hele 47.500 kroner.

Klart best av alle var Malin Betten Hansen og Ulrich Z, som har vært jevnheten selv gjennom hele AEG med flere topp-plasseringer. Forrige søndag hadde den elegante ekvipasjen best tid i Grand Prix, men rev siste hinder. I dag klaffet alt. Optimale treff på hinderne. Allerede etter den første svingen og over trippelbaren lå det i luften at det kunne bli seier. En konsentrert Malin hadde en godt planlagt omhopping og fulgte planen til punkt og prikke:

- Jeg satset alt og i dag ble det full klaff. Ulrich Z var så flink og fin. Han er 15 år nå og jeg har ridd ham i fire. Vi kjenner hverandre godt. Nå skal han ha konkurransefri i mars måned, og så blir det Drammen Spring Tour på ham, fortalte en smilende Malin på pressekonferansen. Hun hadde all grunn til å være fornøyd. Igjen ble tre av de største favorittene slått av en norsk velridende jente. Suzanne Tepper (nr. 2) visste akkurat hvor hun tapte det i forhold til Malin:

SuzanneTepperRED-(2).jpg
Suzanne Tepper tok andreplassen etter Malin, sammen med hesten Sensation.

 - Jeg mistet seieren etter trippelbaren der jeg måtte ri frem til rekken etterpå og fikk for stort sprang der, og dermed ble neste sving for stor, forteller rutinerte Suzanne. Hun og hennes ”gummiball” Sensation var sekundet bak Malin og Ulrich Z i mål. Suzanne var fornøyd med andreplassen og la til at hun konkurrerer på AEG for fjerde gang, og at hun stortrives med å være i Stokke. – Jeg liker så godt stedet og menneskene her, alle er så blide og hyggelige. Publikum er fantastisk og da gjør vi vårt beste, sier Suzanne, som har ridd og trent praktfulle 11–årige Sensation fra den var fire.

BjørnNagelRED2.jpg
Bjørn Nagel og Common Sense fra Ukraina ble nummer tre, drøyt tre sekunder etter vinneren.

StineBLøkkenRED.jpg
Stine Bergersen Løkken var veldig fornøyd med fjerdeplassen sammen med Laroso. Ekvipasjen satser på en god sesong.

Stine Bergersen Løkken og Laroso var første feilfrie i omhoppingen og passerte målstreken på en god tid.

- Jeg håpet at det ville holde til en plassering i topp fem, sa Stine, som var veldig fornøyd med fjerdeplassen til slutt. Stine og Laroso er også et par som har holdt sammen lenge.

JohanSebastianGulliksenRED.jpg
Johan Sebastian Gulliksen skrev autografer i fleng etter dagens femteplass med High Spirit 4.

Unge Johan Sebastian Gulliksen leverte også strålende med feilfri grunnomgang og omhopping sammen med High Spirit 4:

- Jeg satset på to feilfrie omganger uten å tenke for mye på tiden. Jeg er kjempefornøyd, strålte Johan, som skrev autografer i fleng.

Den kanskje aller største favoritten av dem alle, Jur Vrieling/VDL Bubalu, rev det første hinderet i omhoppingen men fortsatte i høyt tempo. Populære Jur Vrieling vant begge kvalifiseringene. Men da de største pengepremiene og de fleste verdensrankingpoengene skulle deles ut i dag ble han altså høflig med bestemt henvist til syvendeplass av flere unge, talentfulle norske ryttere. Norgesvennen Vrieling kom likevel til pressekonferansen med et stort smil om munnen:

- Jeg bare elsker å være her i Norge. Man føler seg så velkommen. Publikum heier på alle og stemningen er så god. Det er supre fasiliteter, og et fantastisk arrangement for ryttere og hester. Det at vi kan ha med de yngre hestene til så gode fasiliteter betyr mye. Jeg må også få gi Malin ros. Hun red en super omhopping og seieren var ytterst fortjent. Selv om jeg hele tiden blir slått av disse unge norske rytterne i de viktigste klassene så kommer jeg definitivt igjen neste år, sa populære Vrieling, som høstet stor applaus for sine generøse utsagn.

Men størst applaus av dem alle fikk Malin Betten Hansen – i dag var hun dronningen.

Det var flere gledelige gode norske resultater i dagens Walber Equestrian Grand Prix. Jan Auen Hafskjold og nyanskaffelsen Esdoorns Bambino ble også premiert etter en flott feilfri grunnomgang. Med kun ett nedslag i omhopping ble det en fin 10. plass på ekvipasjen, som det skal bli spennende å følge fremover etter flere gode plasseringer under AEG. Cecilie Høgsås Eide og Caballero ble nummer 11 med litt svakere tid enn Hafskjold. Solveig Karstensen Aarnes/Sicko tok 12. premien.

Også i dag ble det arrangert åpen pressekonferanse i foajéen. Rytterne stilte velvillig opp og svarte på spørsmål. Da det ble tid for autografskriving var det mange ivrige tilskuere som fikk både bilder av og autografer fra sine helter.

- Supert for publikum, det er veldig koselig å møte så mange av dem, avsluttet Jur Vrieling.

JurVrielingPressekonferanse-(1).jpg
Norgesvennen Jur Vrieling møtte på pressekonferansen med et stort smil om munnen.

PressekonferanseRED-(1).jpg
Populært med pressekonferanse åpen for publikum. Foto: Mette Sattrup.