Ponnirytterne viste mye bra ridning i dagens første klasse, sponset av Powercontrol. Kategori III ponniene hoppet 0.80 m, og bedømmingen her var feil og stil.

Tekst:Linda Bjørnes
Foto: Ingvild Surdal


PremieringRED.jpg
Til venstre; Vinner Maria Louise Kingsrød/Bobby Socks og nummer to Susanna Riise Farstad/Lukas VIII i klasse Ponni 3, sponset av Powercontrol.

Det var snart 10 år gamle Maria Louise Kingsrød på Bobby Socks  som fikk aller høyeste poengsum av de 11 startende i klassen. Ekvipasjen oppnådde hele 74 stilpoeng. Nummer to i klassen ble Susanna Riise Farstad på ponnien Lukas VIII, med 72,5 stilpoeng. På tredjeplass hadde hele tre stykker samme poengsum. Det var Thea Pettersen på Little Imp, Jill Aline Knutsen på Moonlight og Emelie Østbø på Jolly Graadahl. Alle med 71,5 i stilpoeng.

Feil og stil bedømming kan brukes i alle klassenivå, men brukes ofte i klasser opp til 0.80 m. I tillegg til feilpoeng, vil rytterens sits og evne til rett bruk av hjelperne være avgjørende for resultatet i klassen. Stilpoengene erstatter tiden når det gjelder rangering. Hensikten er å vektlegge betydningen av en balansert og smidig sits, bruk av riktig tempo og gode veier, samt korrekt og effektiv ridning for videre utvikling av gode ferdigheter innen sprangridning.

VinnerRED.jpg
Maria Louise Kingsrød og 17-årige Bobby Socks i luftig svev.