Masse jubel, kjappe svinger, høy innsats og kreative dikt. Det høres vel egentlig ikke ut som en sprangklasse? Men når klassen heter medium tur, går i 1,40m og er sponset av Champion. Når startlista er full av kjente navn. Og når det i tillegg er en konkurranse blant publikum, om hvilken klubb som heier mest og best på "sin" rytter. DA snakker vi sprangklasse da.

Tekst: Linda Bjørnes
Foto: Rita Birkeland
 
Første rytter i klassen medium tur, var Tony André Hansen. Melsom hestesportsklubb hadde fått utdelt Tony som sin rytter, og jubelen sto i taket da han entret banen. Dessverre hadde han ikke dagen i denne klassen, og endte nederst på resultatlista. Bedømmelsen i denne klassen var 239, det vil si at riv av hinder legges til anvendt tid for rittet. Den ekvipasjen med korteste sluttid er vinneren.

VinnerThereseRED.jpg
Therese Søhol Henriksen og hesten Emotion Van T Beugelhof tok seieren i medium tur 1,40m. Klassen var sponset av Champion.

Helt på toppen av lista endte nok en gang Therese Søhol Henriksen og den 8 år gamle belgiske vallaken Emotion Van T Beugelhof. De leverte en herlig runde, med full kontroll og flotte sprang. Ingen tvil om at dette er et superteam! Nummer to i klassen ble Silje Ludvigsen på den 9 år gamle holsteineren Leonce L. Ole Kristoffer Meland og Broker's Brooklyn kapret tredjeplassen. Ole kristoffer hadde også fått utdelt sin "egen" heiagjeng, fra Arendal/Grimstad rideklubb. De viste stort engasjement etter ekvipasjens flotte runde. Nummer fire i klassen ble Malin Betten Hansen/Cointreau. Mens femteplassen gikk til snart 17 år gamle Pål Flam/ RR Lord of Rings. 

SiljeLudvigsenRED-(1).jpg
Silje Ludvigsen og hesten Leonce L fikk en flott andreplass.

OleKristofferRED-(1).jpg
Ekvipasjen Ole Kristoffer Meland og Broker's Brooklyn kapret tredjeplassen.
 
Vinneren av gårsdagens høydehopping Karsten Gandrup hadde fått Nord-Karmøy rideklubb som "sin" heiagjeng. Men samarbeidet med hesten Windbreaker H klaffet ikke helt i denne klassen, så ekvipasjen havnet nest nederst på resultatlista. I heiakonkurransen var det den danske Torben Frandsens heiagjeng fra Hegren Rideklubb som trakk det lengste strået til slutt. De fikk premien for beste hattekostyme, beste farger og generellt skryt for å være en kreativ gjeng. Det gikk riktignok noen vage rykter om bestikkelser av dommerne, men dette er foreløpig ikke bekreftet... :-)

Men det som er helt sikkert, er at Johan Sebastian Gulliksen hadde fått hele 14 dikt av sin heiagjeng. To av disse ble lest opp, til stor fornøyelse for publikum. Om den konsentrerte rytteren fikk de med seg, er vel heller tvilsomt. Men vi satser på at han fikk de overlevert etterpå. Tribunekonkurransen var med på å skape en stemningsfull og trivelig ramme rundt hele klassen. Flott tiltak!

MalinHansenRED.jpg
Malin B. Hansen sammen med hesten Cointreau tok fjerdeplassen i dagens medium tour.

PalFlamRED-(1).jpg
Snart 17 år gamle Pål Flam fikk femteplassen med hesten RR Lord of Rings.