Det norske laget tok ubeskjedent en suveren seier i Soon Bil & Båt lagkonkurranse for junior. Pål Flam, Benedikte Serigstad Endresen, Andrea Øye Grendal og Johan Sebastian Gulliksen red på det norske vinnerlaget. – Det er alltid gøy å vinne, sa Pål Flam etter seieren var et faktum.

Tekst: Heidi Skar
Foto: Mette Sattrup

_DSC9699.jpg

Lagkonkurransen gikk over to omganger. Det norske vinnerlaget tok ledelsen etter første omgang med tellende åtte feilpoeng, fem feilpoeng bedre enn den blandede dansk/norske laget. Sveriges lag lå på tredjeplass.

I den andre omgangen, der lagene startet i motsatt av resultatrekkefølgen etter den første, holdt de fire norske juniorene konkurrentene betryggende bak seg. Det var aldri noe tvil om hvor førsteplassen skulle ende.

_DSC9629.jpg

Med 12 tellende feilpoeng i den andre omgangen vant Norge med totalt 20. De hadde hele ni feilpoeng å gå på ned til nummer to. Benedikte Serigstad Endresen leverte strålende på det norske vinnerlaget, og red to feilfrie omganger på Carimbo. Benedikte var eneste doble feilfrie i lagkonkurransen. Pål Flam/ RR Lord of Rings gjennomførte meget bra med totalt åtte feilpoeng. Andrea Øye Grendal/Cordial CS var ekvipasjen med minst rutine på det norske vinnerlaget. To omganger med to riv i hver er respektabelt. Lagets anker, Johan Sebastian Gulliksen/Tulipan pådro seg to riv i den første omgangen, og avsluttet med kun ett riv og sikret nordk seier.

- Banen var veldig fint bygget. Det var ikke for stort, men en del tekniske vanskeligheter som krevde fokusert ridning. Noen alternative distanser flere steder gjorde at man måtte planlegge rittet godt, forteller Pål Flam, Han red feilfritt i den første omgangen på familiens eget oppdrett, RR Lord of Rings etter Lord Caletto, som tidligere hadde stor suksess på den internasjonale arenaen med Påls far og trener Peter Flam.

_DSC9682.jpg

Pål var fornøyd med seieren for det norske laget:

- Jeg var ikke nervøs, men spent. Vi ønsket alle å gjøre vårt beste. Det er alltid gøy å vinne, sier Pål Flam, som avslutningsvis berømmet hele laget for veldig god innsats.