Deltagerlisten for enbet hest (kjøring) under AEG 2012 er klar. Arrangøren melder om et stjernespekket startfelt, om mulig, enda bedre enn i 2010.

Tekst: Heidi Skar

En klar favoritt er sølvmedaljevinner fra VM i 2010 og flere ganger nummer én på verdensrankingen/Top Driver Award, Bartolomiej Kwiatek. Glenn Hesslo er utpreget maratonspesialist og kjører med DV hesten Speedy, som eies av firspannkusk Tomas Eriksson. Det samme gjelder for Anders Hansen, som kjørte til 4. plass i maraton under VM i 2010, og Ben Simonsen, en ener i maraton og tidligere bronsevinner i VM. Pille Oberpal er den første kusken fra Estland som har deltatt i internasjonale stevner. Hun har en rekke fine plasseringer fra sesongen 2010. Vilmos Jambor har også mange VM-deltagelser og internasjonale plasseringer. Vilmos er primus motor for kjørekonkurransene i Vestfold. Publikum er dermed garantert et unikt show - også med Vilmos til start!
 
Linn-Nielsen-hestefrelst.jpg
Foto: Linn Støkken Nielsen. Fotograf: Krizstina Horvath
 
Sterke norske deltagere
Blant deltagerne finner vi to norske profiler, som slett ikke står tilbake for resten av startfeltet til tross for at de representerer en nasjon som ikke har lange tradisjoner innen kjøring. Linn Støkken Nielsen har hatt gode sesonger de siste årene, med flere seire i dressur og plasseringer sammenlagt. Dette har gitt topp ti-plasseringer i Top Driver Award i 2009 og 2010. Etter sesongen 2011 kan hun også smykke seg med to sammenlagtseire fra internasjonale stevner i tyske Scwaiganger og Fabiansebestyen i Ungarn. Resultatene har kommet grunnet stabile plasseringer og seire i dressur, og ikke minst på grunn av en stor forbedring i maraton og presisjon. Linn har to hester kvalifisert til sommerens VM i Polen. Hun ble nominert til prisen for Årets Kusk/Rytter under Hestegalla 2012.
 
Oyvind.jpg
Foto: Øivind Mikkelsen. Fotograf: Emilio Gamba
 

Øivind Mikkelsen hadde en drøm av en VM debut i 2010 med en 7. plass i maraton. I 2010 har han etablert seg på internasjonalt nivå med en lang rekke maratonplasseringer. Øivind har blant annet stukket av med seieren i maraton under Nordisk Mesterskap, under Svensk Mesterskap og under CAI-B i Dillenburg i Tyskland. Innsatsen under Nordisk holdt til en flott sølvmedalje. Hesten Tiger Hedegaard fikk prisen for Årets Unghest under Hestegalla 2011.

Publikumsmagneten kjøring ble arrangert under Arctic Equestrian Games i 2010. Den populære grenen innenfor hestesporten sto ikke på programmet i 2011, og var dypt savnet. De to norske deltagerne Linn Støkken Nielsen og Øivind Mikkelsen er veldig fornøyde med at kjøringen er tilbake i år, og at de igjen får anledning til å konkurrere mot verdens beste på en norsk arena:

- Vi gleder oss veldig! Vi lover konkurrentene skikkelig kamp til målstreken. Samtidig garanterer vi publikum en fantastisk opplevelse under Arctic Equestrian Games!

Arctic Equestrian Games går av stabelen på Oslofjord Convention Center i Stokke i Vestfold den 16. til den 26. februar 2012. Kjøringen avvikles den siste helgen. Arrangøren lover 11 dager tettpakket med konkurranser, clinics (audiovisuell demonstrasjon og undervisning), show og konserter med kjente og kjære artister.

Arctic Equestrian Games arrangeres for syvende gang. Lista legges høyere og høyere for hvert år. Det er mange store verdensnavn som har deltatt i det unike hesteshowet. I år blir det ”stjernedryss” i Stokke i Vestfold.
 
Arrangørens nettside med informasjon, program, gjesteartister (med blant annet Boney M), og billettbestilling. 

Akkreditering | Accreditation
Oslofjord Convention Center
Ms. Martine Kulterud
Mobil: +47 474 87 869
E-mail: martine.kulterud@oslofjord.com