- Victoria Gulliksen må være fra en annen planet, sa en av de største favorittene til å vinne Zurhaar & Rubb Grand Prix, nederlandske Jur Vrieling, som ble nummer to. Mike Patric Leichle fra Tyskland tok den siste pallplassen.

Tekst: Heidi Skar
Foto: Mette Sattrup


VictoriaOgBillyButtercup_DSC1096-(1).jpg
En strålende fornøyd Victoria Gulliksen etter dagens seier med Billy Buttercup i Zurhaar & Rubb Grand Prix 2012.

Victoria gikk også helt til topps i fjorårets (andre) Grand Prix, da på hesten Fame. Denne gangen kom seieren på Billy Buttercup. Victoria strålte som en sol på premieutdelingen og på pressekonferansen. Nå reiser hun for å delta i verdenscupstevnet i Gøteborg med en rykende fersk Grand Prix-seier i lomma:

- Jeg må kvalifisere meg til verdenscupen i Gøteborg, men skal selvfølgelig satse på at jeg greier det. Seieren i dag er jeg veldig fornøyd med. Alle de rytterne som sitter her (på pressekonferansen) er bedre og mer erfarne ryttere enn meg. Jeg valgte den alternative rideveien i omhoppingen fordi hesten er bedre å svinge til venstre enn til høyre, forklarte Victoria. Hun var sekundet foran Jur Vrieling på mellomtiden etter kombinasjonen. I mål skilte det 1,15 sekunder mellom de to.

JurVrieling_DSC1080.jpg
Jur Vrieling og Vdl Bubalu endte på andreplass, et drøyt sekund etter dagens vinner.

Dagens Grand Prix, som er poenggivende på verdensrankingen, hadde 36 startende ekvipasjer, derav 24 norske. Anders Hafskjold bygget en meget god bane, som ga nok av utfordringer rideteknisk. 12 ryttere red feilfritt og gikk videre til omhopping. Meget gledelig var hele åtte av dem norske. – Super bane for hestene og en spennende omhopping for publikum, uttalte Nederlands rutinerte superstjerne Jur Vrieling.

Stein Endresen tok en tidlig ledelse i konkurransen med herlige Cabachon. – En hest alle i dette startfeltet garantert ville likt å ha, sa Stein på pressekonferansen og fikk unisont medhold.
Stein og Cabachon endte til slutt på syvendeplass i Cabachons Grand Prix-debut.

SteinEndresenOgCabachon_DSC0810.jpg
Stein Endresen og hesten Cabachon tok tidlig ledelsen. De endte på en fin syvendeplass.

Malin Betten Hansen og Ulrich Z var veldig raske i omhoppingen, men fikk et riv på det siste hinderet etter det siste galoppstrekket, der banebyggeren hadde invitert til et høyt tempo. Malin og Ulrich Z ble nummer ni.

Morten Alexander Djupvik og Valle Blanche tok en ultrakort sving i starten, og passerte målstreken feilfritt og på ny ledertid. Ekvipasjen endte på en fin fjerdeplass. – En god hest for fremtiden i Grand Prix-konkurranser. Valle Blanche hoppet sin første Grand Prix i fjor. Hesten har hatt et lett liv, smilte Morten, som gir Valle Blanche god tid til å utvikle seg.

MortenDjupvikOgValleBlanche_DSC1103.jpg
Flott fjerdeplass til Morten Alexander Djupvik og Valle Blanche.

Tyske Mike Patric Leichle var neste utfordrer i omhoppingen med sin fine Clausewitz N og overtok ledelsen. - Banen var veldig god og jeg trives så godt her. Hestene hopper bra og det er en fantastisk stevneplass og atmosfære. Alle er glade, alt går på skinner, og da gir vi vårt beste, sa den sympatiske tyskeren som ble nummer tre og tok med seg verdifulle verdensrankingpoeng.

MikePatricLeichle_DSC1102.jpg
Tyske Mike Patric Leichle liker seg godt i Vestfold, og tok tredjeplassen med Clausewitz N. 
 
Neste ut var Tony André Hansen og Frodo. Igjen leverte ekvipasjen feilfritt, og endte på en sjetteplass til slutt. - Det gikk litt for sakte idag. Jeg lover å sette opp tempoet litt mer neste helg. Frodo hopper veldig fint nå og har blitt sterkere i kroppen, sier en fornøyd Tony André Hansen.

Spenningen i konkurransen var til å ta og føle på da det gjensto tre favoritter: Jur Vrieling, Victoria Gulliksen og Geir Gulliksen. Skulle det bli tysk, eller ville NOR og NED vise bakskoene? Som bestilt tok Jur Vrieling ledelsen på sin storthoppende Vdl Bubalu.

To blad Gulliksen gjensto – datter og far. Victoria la av gårde i et forrykende men kontrollert tempo på Billy Buttercup, og valgte samme ridevei som Vrieling. På mellomtiden skilte det ett sekund, som ble et drøyt sekund ved målpassering. Nok en gang hadde hun slått en av sine ”argeste” konkurrenter i en internasjonal Grand Prix.

JurVrieling_DSC1152.jpg
En alltid smilende Jur Vrieling på pressekonferansen.

- Victoria må være fra en annen planet. Hun er helt utrolig god. Hun rir raskt, rytmisk og det ser ikke anstrengt ut i det hele tatt. Jeg er glad hun er i Gøteborg neste helg, spøkte Jur Vrieling på pressekonferansen. Vrieling er aktuell på nederlandske OL-laget.

Da var det klart at det ble norsk seier. Men skulle det bli unge Victoria eller veteranen Geir Gulliksen. Geir satset alt på Storm og var ett sekund bak Victoria på mellomtiden. Men så la den rutinerte fighteren inn turboen for fullt. På det siste galoppstrekket så det ut til at senior selv skulle ta det hele hjem. Men et riv på siste oxeren kostet seieren for Geir og Storm, som endte på 10. plass med dagens nest beste tid. Men Victoria var best. Nok en gang satte hun eliten på plass og vant. Førstepremien hadde en verdi på kroner 47.500,-. Neste helg møter hun hele verdenseliten i Gøteborg, inkludert pappa Geir.

RedPressekonferanse.jpg
Fra venste Stein Endresen, Jur Vrieling, Victoria Gulliksen, Mike Patric Leichle, Morten Alexander Djupvik og Tony André Hansen. Foto: Martine Kulterud.

For første gang ble det arrangert pressekonferanse åpen for publikum. Dette var en stor suksess. Mange møtte opp og fikk en prat med rytterne. 

AutograferNr1.jpg
Rytterne delte velvillig ut autografer. Foto: Martine Kulterud.