Den nederlandske topprytteren Jur Vrieling holder sprangclinic under AEG i dag, torsdag, kl. 21.00. Det er verd å få med seg!

Tekst: Heidi Skar
Foto: Mette Sattrup

Jur-Vrieling--Fopto-Mette-Sattrup.jpg
Jur Vrieling gleder seg til å holde sprangclinic torsdag.

Jur Vrieling (42) vokste opp i en tradisjonsrik hestefamilie, og startet å ri som 13-åring. Hans far var en merittert sprangrytter, og hans trenere var tidligere toppryttere Rob Ehrens og Johan Heins. Jur Vrieling driver i dag sin egen salgs- og treningsstall hjemme i Holwierde i Nederland ved siden av å være aktiv konkurranserytter på den internasjonale arenaen. Han trener daglig opp til åtte hester.

Jur Vrieling er en sann norgesvenn. Han har tidligere vært med på å vinne nasjonshoppingen i CSIO Drammen to ganger. Han har til stadighet figurert på toppen av resultatlistene under AEG, og stortrives i Vestfold. I 2010 vant han en av Grand Prix-klassene, og i fjor ble det bl.a. seier i høydehoppingen på lånt hest, norskeide Træholts Khansas. Ekvipasjen hoppet imponerende 2,20 meter.

- Jeg trives så godt her. Alt er helt topp, og da hopper hestene bra også, sa den sympatiske nederlenderen etter Grand Prix forrige helg, der det ble andreplass.

Den erfarne rytteren er rangert som nummer 58 i verden, og har mange topp-plasseringer å se tilbake på. I 2011 var han med på å vinne to av de største nasjonshoppingene i superligaen, Aachen og St.Gallen. Han tok også en sterk tredjeplass i Global Champions Tour i Valkenswaard, der det i tillegg ble femteplass i Derby. Vrieling var reserve på Nederlands EM-lag samme år, og er på sin nasjons lange liste over aktuelle OL-kandidater. Han red også på VM-laget i Kentucky i 2010.

Alle som tar turen til Oslofjord Convention Center torsdag den 23. februar kan nå få muligheten til å oppleve Jur Vrieling dele av sine kunnskaper og trenertips. Den høyt respekterte rytteren er kjent for sitt eminente arbeid med alle type hester, og er også særdeles dyktig på bakkearbeid rettet mot hoppingen. En ener i hestepsykologi og ridekunst.

Få med deg clinic med Jur Vrieling – det blir garantert en opplevelse av de helt store!