Johan Sebastian Gulliksen trakk det lengste strået i CSI Junior 1,30 m Grand Prix kvalifisering sponset av Soon Bil & Båt. Gulliksen junior gikk helt til topps med Tulipan, og tok også tredjeplassen med Bodyguard. Irmelin Alice Sofie Jørgensen og Nickname ble nummer to.

Tekst: Amalie Bentzen
Foto: Nora Stubsjoen og Heidi Skar

Fjerdeplassen gikk til nabolandet Sverige ved Sandra Nilsson med hesten Wichita.

15 årige Johan Sebastian Gulliksen red effektivt og raskt i dagens kvalifisering – målbevisst og godt planlagt. Selv om det går fort ser det veldig smidig ut. Sammen med hovedtrener Torill Hemmingby jobber de struktruert. Johan blir også inspirert er den nederlandske ridestilen. – Det er en stil som tar alt det beste fra flere stilarter og det tiltaler meg. Jeg er veldig opptatt av å bli bedre rideteknisk, rir ca fire hester om dagen. Det blir ikke så mye tid til annen trening, men jeg tar sit-ups og det hjelper mye for sitsen og magemusklene, sier den lovende rytteren.


Johan Sebastian Gulliksen tok både første- og tredjeplass i CSI junior 1,30m sponset av Soon Bil & Båt. Her på hesten Bodyguard.

- Jeg synes AEG er et veldig fint stevne. Det er bra med oppvarmede staller, to oppvarmingsbaner, og arenaen er veldig fin. Det er tredje året jeg er her og starter, og jeg synes det er et flott arrangement.

Pappa Geir Gulliksen, søster Victoria og Johan Sebastian deltar alle her på AEG med til sammen åtte hester. På spørsmål om de har bestemt på forhånd hvem som skal konkurrere hvilken hest, svarer han lynkjapt: - Den som kommer først til stallen om morgenen velger hest, spøker den unge rytteren, et av våre store håp på den internasjonale arenaen i mange år fremover.

Grand Prix Junior presentert av Soon Bil & Båt arrangeres søndag.


Irmelin Alice Sofie Jørgensen og Nickname ble nummer to.