Når pappa Geir og søster Victoria deltar i Gøteborg, tar junior Gulliksen vare på familiens ære under AEG. I dag ble det seier og "tulipaner" til Johan Sebastian og Tulipan i Young Rider 1,35 m sponset av Volo Sporthorses.

Teskt: Heidi Skar
Foto: Rita Birkeland

VinnerRED-(1).jpg

Johan Sebastian Gulliksen tok vare på families ære og vant Young Rider 1,35 m sponset av Volo Sporthorses med hesten Tulipan.

Det ble trippel norsk på premieseremoni i denne tidshoppingen som hadde totalt 25 startende. Pål Flam/Gustav M2 tok andreplassen, mens Kenneth Alexander Järsberg og Caragena ble nummer tre.

PalogKennethRED-(1).jpg
Ekvipasjen Pål Flam og Gustav M2 tok andreplassen, mens Kenneth Alexander Järsberg og Caragena ble nummer tre.
 
Dette var Johan Sebastian Gulliksens andre individuelle seier med nyanskaffelsen Tulipan under årets AEG. I tillegg var ekvipasjen med på det norske juniorlaget som vant laghoppingen forrige helg:

- Jeg fikk Tulipan fra England rett etter jul. Det er en hest som er veldig fin å ri på og passer meg bra. Jeg trives så godt med ham. Den har tidligere hoppet vanskelige klasser, så det er en hest jeg håper jeg kan ri Grand Prix på etter hvert, forteller Johan Sebastian Gulliksen.

Junior Gulliksen har en travel tid her på AEG og ”hopper fra den ene hesten til den andre”. I lørdagens Big Tour Grand Prix skal han delta blant seniorene med hesten High Spirit, som han i september i fjor vant en nasjonal Grand Prix med i Grenland. Da var ekvipasjen den eneste feilfrie. Unggutten har helt klare mål med sin karriere: - Jeg vil bli god til å ri, sier han beskjedent.

Solveig Fotland Newermann/Wodka, Trine Kihle Stenseth/Stella E, Tine Høgsaas Dalen/ Corlando V/D Molendreef og Cornelia Emilie Dalen/Lowhills Black Magic endte på henholdsvis fjerde- til syvendeplass.