De norske ekvipasjene viste bakskoene i den andre Grand Prix-kvalifiseringen 1,45 m sponset av Zurhaar & Rubb. Veteranen Geir Gulliksen og hesten Storm var raskest, og vant foran Tony André Hansen/Frodo og Victoria Gulliksen/Urval. – Herlig, kom det unisont fra de tre norske rytterne.

Tekst: Heidi Skar
Foto: Mette Sattrup

Trippelseier i en internasjonal konkurranse på hjemmebane er ikke hverdagskost. Presset er alltid stort når man rir foran hjemmepublikum som håper på seier. De tre norske rytterne og deres hester innfridde til gangs.


Geir Gulliksen var raskest og vant den andre Grand Prix-kvalifiseringen 1,45 m sponset av Zurhaar & Rubb.

Den eldste av dem gikk helt til topps i dag. Geir Gulliksen tok likevel ikke de største sjansene i fase to (omhoppingen).

- Jeg hadde tenkt å gå på innsiden av muren til nummer 11, men valgte isteden å ikke ta den sjansen. Jeg holdt den flytende galopprytmen og det var raskt nok i dag, sa veteranen, som ikke brant alt kruttet med tanke på søndagens viktige Grand Prix.

Geir regner med å delta med Storm i Grand Prix, som er poenggivende på verdensrankingen. -  Alternativet er Rusedski, men den er en tanke mer komplisert å ri innendørs, sier Geir.

Tony André Hansen leverte varene sammen med Frodo, hesten som også skal i aksjon søndag. Frodo er hesten Tony André vant Grand Prix med i Danmark i november.


Tony André Hansen leverte godt og endte på andreplass.

- Frodo har hatt et langt opphold fra stevner etter seieren i Danmark. Han hoppet veldig godt i Nederland og Østerrike rett før vi kom hit til AEG. Han har blitt sterkere, mer avspent, og vi kjenner hverandre bedre etter hvert. I dag hoppet han virkelig bra, og er nå veldig stabil og fin i 1,45 og 1,50 m, forteller Tony André, som hindret dobbeltseier til Gulliksen far og datter i dag.

Victoria Gulliksen har hatt et supert stevne så langt her i Vestfold med flere gode plasseringer. Hesten Urval, som hun ble nummer tre med i dag, er hennes nye fremtidige stjerne:

- Vi har ikke hatt ham så lenge. Han er en fantastisk god hest, men enda er han 50 kg for tung. Han skal ha litt mer muskler og mindre fett. Han er i bedre form nå enn da vi fikk ham så det går rette veien, ler Victoria, som har stor tro på at den ”lille sprettballen” kan hoppe internasjonale Grand Prix-konkurranser om et år.

Victoria regner med å ri Billy Buttercup i søndagens Grand Prix.


Victoria Gulliksen tok en flott tredjeplass.

Nederlandske Suzanne Tepper/Wadro´s Wembley endte på fjerdeplass i dagens kvalifisering. Velridende Sandra Løvås tok femteplassen med Pedro. Suzanne og Sandra er også blant favorittene når de store pengene og verdensrankingpoengene skal deles ut søndag. Den nederlandske superstjernen Jur Vrieling har foreløpig ikke har brent alt kruttet i kvalifiseringene og kan være med å kjempe i toppen. Det er åpent og blir garantert en thriller uten sidestykke!

Zurhaar & Rubb Grand Prix (Big Tour) arrangeres søndag kl. 13.30.