Jur Vrieling og herlige VDL Wittinger tok nok en seier i Big Tour Grand Prix kvalifisering. Seier i går og i dag betyr at den flyvende hollenderen er storfavoritt foran lørdagens Walber Grand Prix. Men han får hard konkurranse fra de norske rytterne.

Tekst: Heidi Skar
Foto: Rita Birkeland


Favoritten før lørdagens Walber Grand Prix Jur Vrieling vant Big Tour Grand Prix kvalifisering.

Morten Alexander Djupvik og Tony André Hansen har også bitt godt fra seg i begge kvalifiseringene. I dag ble det andreplass til Morten og Valle Blanche. Tony André viste nok en gang opp en meget godt hoppende Frodo, og red inn til tredjeplass.

Dagens kvalifisering gikk over to faser, den siste på feil og tid. Jur Vrieling holdt sprangclinic torsdag kveld foran en fullsatt sal. Jur Vrieling viser i praksis det han formidlet på clinicen. En maktdemonstrasjon i rideferdigheter. Han blir farlig i lørdagens Grand Prix.

Toeren Morten Djupvik bor og trener i Nederland og konkurrerer ofte mot Jur Vrieling. Morten er full av lovord om nederlenderen.

- Han er fantastisk god, sier Morten, som også passet på å berømme Tony André Hansen for fremgangene med Frodo. 

MortenDjupvik2RED.jpg
Morten Djupvik leverte varene og tok andreplassen i dagens Big Tour Grand Prix kvalifisering.

Morten Djupvik har også levert varene her under AEG. Valle Blanche, som han ble nummer fire med i forrige søndags Grand Prix, er også hesten som han har benyttet i kvalifiseringene denne uken med syvende og andreplass som resultat. Morten forteller velvillig om Valle Blanche:

- Valle Blanche er 10 år. Hun lærer for hver runde hun hopper og var enda bedre i dag enn i går. Hun elsker jobben sin. På oppvarmingen klarerer hun hinderne med skyhøy margin, men når hun kommer inn på banen så er hun rasjonelt forsiktig og bruker akkurat de kreftene hun må. Hun titter aldri på noen ting, og har et veldig godt konkurranseinstinkt. Om jeg ikke har et optimalt treff på et hinder gjør hun alt for å klarere det. På stallen er hun den mest pottesure av dem alle. Om man står utenfor boksen hennes og ser inn til henne, så legger hun på ørene og sparker bakut. Men så fort man kommer inn i boksen hennes så er hun snillheten selv, forteller Morten, som legger til at hestene må ha litt karakter for å bli riktig gode.

Morten har stor tro på Valle Blanche:

Det er en hest som virker å ha de kvalitetene som må til, og jeg regner med at hun kan hoppe de store Grand Prix-konkurransene og verdenscupene etter hvert. Jeg har tatt god tid med henne og skyndet meg lagsomt, sier Morten.

TonyHansen2RED.jpg
Tony André Hansen tok en fin tredjeplass med hesten Frodo, men det var Clapton som fikk være med på æresrunden.

Morten om sine sjanser i lørdagens Grand Prix:

- Da er det en ny dag og nye muligheter. Jeg får spille de kortene som jeg får utdelt på beste mulige måte, sier jokeren Morten, som har flere ess i ermet.

- Jeg har flere fine hester nå. Og en fantastisk hesteeier, smiler en fornøyd Morten, som skal spise middag med sin hesteeier og feire mange gode plasseringer.

I det han går ut av døren snur han seg og sier:

- Du, jeg vil på pressekonferansen i foajéen etter Grand Prix lørdag, for det var gøy forrige gang. Artig å få møte publikum på den måten, smiler Morten Djupvik.

Marianne Lensebråten/Sandagergård´s Coriano V var også feilfri og rask i fase to og tok en fin fjerdeplass i dagens Big Tour. Caroline Thorvaldsen/Imp@la VT, Johan Sebastian Gulliksen/High Spirit 4, Therese Søhol Henriksen/Vaciende, Mikkeline Zurhaar-Birkeland/Cassandra V Paemel Z og Nina Braaten Lycorrada ble også premiert.

Lørdagens Walber Grand Prix blir uten tvil en thriller med mange sterke ekvipasjer på startstreken.

Walber Equestrian Grand Prix starter lørdag klokken 16.00. 

Umiddelbart etter premieutdelingen blir det pressekonferanse, åpen for publikum i foajéen i 1. etasje.