Verdenseneren Adelinde Cornelissen fra Nederland kommer til Arctic Equestrian Games. Det gjør også sølv- og bronsevinneren fra VM i 2006, danske Andreas Helgstrand. Avtalene med de to verdensstjernene er klare.

Tekst: Heidi Skar
Foto: Kit Houghton/FEI

Arctic Equestrian Games/Vestfold Horse Show går av stabelen på Oslofjord Convention Center i Stokke i Vestfold den 16. til den 26. februar 2012. Det 11 dager programmet er tettpakket med konkurranser, clinics (audiovisuell demonstrasjon og undervisning), show, auksjoner og konserter med kjente og kjære artister. 
                                                        
Adelinde Cornelissen er regjerende verdenscupvinner, verdens høyest rangerte rytter på verdensrankingen, regjerende europamester og lagverdensmester i 2010. I forrige sesong vant hun hele fem verdenscupavdelinger pluss finalen, og flere Grand Prix-konkurranser. Cornelissen og hennes praktfulle Jerich Parzival har også tre seire i den prestisjetunge World Dressage Masters. Den nederlandske rytteren er en soleklar kandidat på det nederlandske dressurlaget i det kommende OL i London. Cornelissen skal delta i verdenscupen i Gøteborg i februar, men før det tar hun turen til Arctic Equestrian Games for å holde clinic tirsdag den 21. februar. Etter planen skal hun både demonstrere sine ridekunster, undervise noen ryttere, og delta i selve konkurransen.

CornelissenA_WCF11kh1707A-(1).jpg
Adelinde Cornelissen og Jerich Parzival er ranket som verdens beste ekvipasje. Bildet er fra da ekvipasjen gikk helt til topps i verdenscupfinalen i Leipzig i 2011. Foto: Kit Houghton/FEI

Danske Andreas Helgstrand slo for alvor gjennom internasjonalt under VM i Aachen i 2006. Da ble det individuell sølv- og bronsemedalje, samt fjerdeplass sammen med det danske laget. Han har også lagbronse fra OL i Beijing i 2008, samt fem verdenscupseiere. Helgstrand holder clinic onsdag den 22. februar, og skal også delta i Grand Prix Kür/Freestyle onsdag med sin nye Grand Prix-hest.

- Vi er veldig glade for at avtalene med Adelinde Cornelissen og Andreas Helgstrand. Dette er to av verdens beste dressurryttere, og begge skal holde clinic og konkurrere selv. Det er Ferd som har sørget for at Adelinde Cornelissen kommer til Norge. Dette er en stor og overraskende julegave til alle norske hesteentusiaster, forteller en tydelig begeistret Eirik Berentsen.

Arrangøren av Arctic Equestrian Games legger lista høyere og høyere for hvert år. Det er mange store verdensnavn som har gjestet AEG. Det syvende AEG byr på høydepunkter i fleng. Berentsen forteller også at det er rabatt å hente ved å kjøpe billetter før nyttår:

  - Det er 15 % rabatt på billettene ut november, og 10 % rabatt ut desember, avslutter showgeneral Berentsen.

Clinic med Adelinde Cornelissen: Tirsdag den 21. februar
Clinic med Andreas Helgstrand: Onsdag den 22. februar
             
Arrangørens nettside: http://hestefrelst.no/AEG-2012/  
          
Program: http://hestefrelst.no/AEG-2012/Program-2012/
   
Billettsalg:  http://hestefrelst.no/AEG-2012/Billetter/