Det blir det både tøltkonkurranser, klinikker og teorikurs om islandshest under Arctic Equestrian Games i februar 2012.

Tekst: Marianne Jahnsen og Dag Lauvland

 islandshest-(1).png

Norsk Islandshestforening (NIHF) vil i samarbeid med Arctic Equestrian Games (AEG) virkelig sette islandshesten på det norske hestekartet under hestemessen i februar. AEG er i dag Norges desidert største hestemesse, men siden oppstarten 2006 har islandshesten blitt viet noe mer tilfeldig plass.

Det skal det imidlertid bli en ordning på. Fredag 17. til søndag 19. februar er vår rase viet mye plass under den 10 dagers hestemessen. Det skjer via forskjellige teorikurs, clinics og tøltkonkurranse, med tilhørende finaler lørdag 18.

Ettertraktet klinikkholder
Foruten den såkalte «Arctic Tølt»-konkurransen 17. til 19. februar vil det i forkant av finalene være en klinikk med norske Mette Manseth. Hun er en av hovedforeleserne på Holar på Island, og er en svært ettertraktet klinikkholder både der og i Europa for øvrig.

Mettes renommé som rytter og trener har også nådd langt utover grensene av både Sagalandet og moderlandet. Utdanningsansvarlig i NIHF, Erik Andersen sørger for å sy sammen et islandshestrelevant program med seminar og kurs, men disse mener han også vil være relevante for publikum fra andre grener av hesteverdenen.

Fra føll til konkurransehest 
Det er altså Mette Manseth som vil holde både teorikursene og klinikken. Under klinikken, som er et rent ridekurs, vil hun undervise i det store ridehuset på området.

Her vil hun både snakke til publikum, samt demonstrere ved selv å ri. Alt med mikrofon, både fra bakken og til hest, slik at du og dine venner kan sitte lett tilbakelent på tribunen og likevel få med dere alt som skjer. Tema for Manseth kursene er Hestens form og Fra føll til konkurransehest. Dette er kurs som burde passe for alle ryttere uansett nivå. 

Publikum.jpg
 I perioder skal hindermateriell ryddes bort slik at islandshestene kan slippe til.

Svarer publikum 

Et annet spennende arrangement er når våre toppryttere samler seg i et panel og svare på spørsmål fra publikum. Her kan du virkelig få de gode treningstipsene, eller råd om et problem du sliter med i forhold til ridningen.

Erik Andersen vil holde et kurs om treningslære, teknikk, styrke og kondisjon. Dette er treneren som står bak gullprestasjoner i VM og på Nordisk. I tillegg til at han er dyktig, er han også en god pedagog det er morsomt å høre på.

Dommerseminar vil også foregå under AEG. Her er det noe for alle til en overkommelig pris, og på et fantastisk anlegg.
 
Artikkelen er hentet fra Islandshest Forum.