Det blir rideskoleelver fra 11 rytterkretser som stiller til start i Ferd Rideskolecup under AEG i februar.

 

Tekst: Trine Meiningen

FERD rideskolecup er en landsdekkende konkurranse i sprang og dressur for rideskoleelever i alle kretser i Norge. Finalen arrangeres under AEG 2014. Mandag 17. februar går starten med dressurkonkurranse, og tirsdag 18. februar er det klart for sprang og finale.

- Det er et veldig bra tiltak som skaper engasjement i rideskolene, sier leder i grenutvalg sprang, Siri Evjen.

Malin Engebretsen, Kongsvinger og Omegn Rideklubb, stakk av med seieren i fjor. I år er det følgende rytterkretser påmeldt:

Telemark og Vestfold, Buskerud Rytterkrets, Østfold Rytterkrets, Hordaland Rytterkrets, Oslo og Akershus, Aust Agder Rytterkrets, Hedmark Rytterkrets, Rogaland Rytterkrets, Troms Rytterkrets, Nord-Trøndelag Rytterkrets, Vest-Agder.

Rytterne deltar i både sprang og dressur. Kvalifiseringen skjer på rideskolehest fra egen rideskole, eller lånt rideskolehest fra arrangørklubben. To ryttere fra hver krets deltar i finalen som arrangeres som et D-stevne på Oslofjord Convention Center under AEG. Finalen ris på skolehester fra Lefdals rideskole. Vinneren av FERD rideskolecup er den med totalt mest poeng etter begge finaledager.

Statutter for Ferd Rideskolecup her.
Program AEG her.