Gjennom en harmonisk og fin runde klatret Per Sandgaard og Final Cut seg til topps i Grand Prix Special Dressur.

Tekst: Sigurd Heill
Foto: Stine Abrahamsen

1-plassen-Per-Sandegaard---stort.jpg
1. plass: Per Sandgaard på den flotte hesten Final Cut

Det var ikke mer enn seks startende til dagens Grand Prix Special Dressur, sponset av Jiffy Group, men salen var allikevel fylt med mange forventningsfulle mennesker. Musikken satte stemningen, og rytterne kom ridende inn i tur og orden.

Da de siste poengene var ferdig telt opp ble danske Nikolai Kowalski på Gevelts Donna Tella kåret som vinnere av tredjeplassen med 66.176 %. Norske Cathrine Rasmussen på hesten Fernandez red en fin runde og ble belønnet med prosenten 66.627 %, og sikret seg dermed en god andreplass.

2-plass-Cathrine-Rasmussen-Grand-Prix-spesial---halvt.jpg
2. plass: Cathrine Rasmussen på hesten Fernandez

Nicolai-Kowalski-3-plass---stort.jpg 3. plass: Nikolai Kowalski på Gevelts Donna Tella

Det var svenske Per Sandgaard på den flotte hesten Final Cut som tok førsteplassen med en prosent på 67.176 %. Han sier selv at han er veldig fornøyd med resultatet, på tross av at prosenten ikke var høyere. Dette var ekvipasjens første internasjonale seier, og det var en stor utfordring for en urutinert hest som Final Cut å gjøre det bra på et så stort stevne. Svensken mener han og vallaken presterte optimalt for nivået, og med tanke på hestens manglende rutine kan han ikke si seg annet en fornøyd. Fokuset lå på avspenthet, og Per ønsket å gi hesten en så god opplevelse som mulig. Det virker som om han lyktes i dette, for både hest og rytter ga inntrykk for å være strålende fornøyde under premieutdelingen.

Dagens vinner Per Sandgaard skal sammen med Pether Markne holde clinic kl 14:00 i morgen, onsdag 24.