Tirsdagen startet med dressurkvalifisering sponset av Horze, og til tross for en tidlig start på dagen var det god stemning i salen.

Tekst: Linda Solberg
Foto: Mia L. Amundsen

Til start var det 15 ekvipasjer klare for å gjennomføre sitt LA:2 program og de skulle bedømmes av Signe Lise Bjelland og Nina Børrestad. De seks beste ekvipasjene fra dagens klasse skal møtes i finalen av Horze Dressur Cup i morgen. Der skal rytterne ri MB:1, som er klassekravet på juniornivå.

1-plass-Anya-R--Fearnly---stort.jpg 1. plass: Anya Ramstad Fearnley & Harrysmindes De Matcho

Seieren i klassen gikk til Anya Ramstad Fearnley på Harrysmindes De Matcho, som rir for Tønsberg og omegn rideklubb, og de danset inn til 67,222%. Andreplassen var det Ingvild Hollund Surdal på Titus II som red inn til, med ett resultat på 66,481%. Tredjeplassen ble kapret av Trine Nielsen på Eragon, som til slutt fikk utdelt 65,926% av dommerne. Siste plasserte i klassen ble Heidi Iren Heyerdahl på Mjølner’n med 63,889%, ett flott eksemplar av en norsk rase.

2-plass-Ingvild-H--Surdal---stort.jpg 2. plass: Ingvild Hollund Surdal & Titus II

3-plass-Trine-Nilsen---stort.jpg 3. plass: Trine Nilsen & Eragon

En sprudlende glad Anya Ramstad Fearnley kom innom oss og hun var veldig fornøyd med De Matcho.

- Det var veldig gøy å vinne, det er første gang på AEG for min del og det var stort, uttaler Anya Ramstad Fearnley.

De har hatt hesten i fire år og han er en godt fungerende familiehest som søsteren også rir til daglig. De Matcho er en «cool» type, men har også evne til å være kvikk og til tider litt tittete. Anya var veldig fornøyd med han i dag og han taklet omstendighetene godt. Det ble dessverre to bytter i den første kontragaloppen, men det er slikt som skjer og man må bare se videre sier hun. Hesten er ett klart blikkfang, har god spenst i steget og romslige bevegelser. Han er generelt øvelsessterk og dette er kvaliteter som er relevant for våre gode resultater, mener Anya.

Forbildet hennes er Edvard Gal, han sitter pent og det ser harmonisk ut. Målet videre for sesongen er å få stabilisert seg på St. Georg-nivå. Ekvipasjen er kvalifisert, men har ennå ikke vært ute i denne klassen. I fremtiden håper hun å kunne leve av hestesporten, fortsatt være på konkurransebanen og helt klart bo på gård.

Da det er de seks beste fra dagens Horze dressur kvalifisering som får ri finalen i morgen så der ser man igjen, i tillegg til de fire overnevnte, Linnea Sibbern og Thuva Klausen. Vi ønsker alle lykke til i morgen.