Under årets Arctic Equestrian Games fikk vi en blid Victoria ned for intervju innimellom klassene.

Tekst og foto: Ada Vrolijk

Hun forteller at hun er veldig fornøyd med årets arrangement, og at hun setter stor pris på at ett så stort stevne holder plass her i Norge, åpent for ryttere fra flere ulike grener, nivåer og aldere. Dog synes hun det er litt få ryttere fra andre land og påpeker at det er virkelig noe å få med seg. Hun sier at hvis de visste om de flotte fasilitetene, stemningen og systemet ville flere kommet, hun oppfordrer selv ryttere til å ta turen og oppleve hesteshowet med egne øyne.

IMG_7783---halvt.jpg

Victoria skryter av varme lokaler med godt utvalg og bra service i stallene.
Det eneste som kunne vært bedre er været. Og oppvarmingsbanen har forbedringspotensiale, sier hun. Selve arenaen og systemene er hun veldig fornøyd med, ingen ting å klage på. Hesten hun vant på i Wallberg Equestrians CSI2* Small Tour, «Capich» hadde hun ikke forventet seier med, men forteller at dette er en meget skjønn hest som de ikke har hatt så lenge. Den andre Billy Boycie har de hatt siden den var seks år, nå åtte og tror den kommer til å nå langt. Målene i år er å være kvalifisert og få invitasjoner til Longines Global Champions Tour (LGCT).

Victoria håper å ri flere Nations Cuper, og å stige til topp 100 på verdensranking fra 200.
Fjorårets ulykke på oppvarmingsbanen på AEG har tatt på i ettertid, men hun forteller at det var greit å komme seg i salen igjen.
Det tok kun tre uker til hun var oppe på hesteryggen, selv med brudd i både hodeskallen, ryggen og ett ribben. Først i oktober i fjor begynte hodepinen å gi seg, men dårlig balanse gjorde at hun ble mye oppgitt. For å komme seg opp og frem startet hun høydehopping som virkelig gav adrenalin til å fortsette.

IMG_7792.jpg

Å være ett stort forbilde på slike stevner med ryttere i alle aldere er også veldig moro, og kan gi noen artige opplevelser. Som for eksempel på oppvarmingsbanen med ponnirytterne som hun tok styringen på og ledet fra kaos til ryddig ridning.
Victoria satser i år stort, vi ønsker henne lykke til og håper hun oppnår målene hun har satt seg.