23 ekvipasjer stod opp før solen på den nest siste dagen av AEG. Denne morgenen skulle ordtaket ’morgenstund har gull i munn’ vise seg å bli sant for Ingrid Haave og Copelia Z.

Tekst: Ylva Heyn Friberg
Foto: Marthe Edvardsen

Drammen Springtour Gold Tour gikk av stabelen i det klokken slo åtte denne morgenen. Publikum hadde ikke rukket å gni søvnen ut av øynene, men innsats fra ekvipasjene skulle det ikke stå på. Ingrid Haave var den som tilslutt kapret et velfortjent gull etter en stødig runde på Copelia Z.

bilde1_Ingrid-Haave_-Copelia-Z---stort-2.jpg Ingrid Haave red hoppen Copelia Z inn til seier.

Ingrid hadde tydelig stålkontroll på hoppen Copelia Z gjennom hele runden, og guidet henne trygt gjennom den 1.25m høye banen på den imponerende tiden 44,84s.
- Hun var superfin! Veldig på og viste tydelig at hun hadde lyst til dette. Hun var kjempe positiv, sier en smilende Ingrid Haave.

Ingrid rir i år AEG for fjerde år på rad. Den lovende rytteren forteller at AEG alltid er noe hun gleder seg til, og ser på det som et høydepunkt hvert år. Ingrid forteller også at før stevner bruker hun veldig god tid på å stelle hesten, og forbereder seg godt. Å være ute i god tid før klassen synes hun også er viktig, slik at hesten rekker å bli ordentlig varm i kroppen, og kan prestere best mulig. Ingrids gode forberedelsesrutiner er muligens det som sikret henne seieren, samt hennes gode rideveier og jevne rytme gjennom hele banen.

Andre og tredjeplassen knivet Caroline Pettersen på hoppen Sollis Ma Cherie og Pål Aronsen på hoppen Torricelli om. Det ble Pettersen som stakk av med en fortjent andreplass med en tid på 45.35s, kun ett par hundredelssekunder før Aronsen.

bilde-2_-Caroline-Pettersen-Sollis-Ma-Cherie---stort.jpg Caroline Pettersen hoppen Sollis Ma Cherie

bilde-3_Pal-Aronsen-Torricelli---stort.jpg Pål Aronsen Torricelli red hoppen Copelia Z