Det var liten tvil om hvilken rytter som var publikums favoritt under CSI3* Medium Tour 1,35m denne kvelden.

Tekst: Sigurd Heill
Foto: Mia L. Amundsen

1-plass---stort.jpg 1.plass: Jur Vrieling & Flash Dance Vd Kalevallei

Klassen, sponset av Lerøen Datapartner, var full av flinke og balanserte ryttere både i øst og i vest. Publikum fulgte spent med etterhvert som det tettet seg til i toppen, og da det var bare to startende igjen i klassen så det ut til at norske Pål Flam ville stikke av med seieren. Helt til den nederlandske rytteren Jur Vrieling inntok banen, og Flam ble nødt til å se seieren ryke med knappest mulig margin.

Pål Flam på hoppa Briljantbridge B hadde ridd en strålende, harmonisk runde. Det virket som om den unge rytteren hadde clinicen med Scott Brash friskt i minne, for det var et veldig pent og mykt ritt med god rytme, slik som skotten hadde lagt vekt på. Pål Flam red feilfritt inn til en tid på 24,96s, og det var nesten ingenting som skilte han fra Jur Vrieling.

2-plass---stort.jpg 2.plass: Pål Flam & Briljantbridge B

Publikum holdt pusten mens nederlenderen og hesten hans Flash Dance Vd Kalevallei regelrett fløy over hindrene som stod mellom dem og seieren. Vrieling la opp til et rått ritt i andre fase med nervepirrende korte rideveier, og publikum sitret i setene sine og smattet på hesten. Ekvipasjen så ut til å gjøre det hele med øvet letthet, og red inn til en imponerende tid på 24,94s uten en eneste bom i bakken, bare to hundredeler av ett sekund foran Pål Flam. Den nederlandske herremannen strålte om kapp med sola både på vei ut av banen og under premieutdelingen.

3-plass---stort.jpg 3.plass: Mathilde Kristine Kalland & Tulipan

Mathilde Kristine Kalland på hesten Tulipan red en virkelig fantastisk omgang som startende nummer tre i klassen, med krappe svinger og høyt tempo.
Publikum fulgte spent med på kanten av setene sine, og ekvipasjen avsluttet rittet med å sveve over den siste okseren som om de var skutt ut av en kanon.
Rett etter å ha krysset målstreken ble Mathilde Kalland offer for en ufrivillig avstigning, men hun reiste seg straks og med godt humør, og salen jublet. Hun red inn til tiden 25,45s, og sikret seg tredjeplassen.