Kostymehopping er alltid et av høydepunktene på AEG. At Maia Stange Røsholm og Emely Caroline Paulsen fikk en knapp uke på seg å samle ryttere og sy kostymer var ikke å merke.

Tekst: Celine Alise Leviathana
Foto: Ida Gillebo

AK-Hestesport pimpet hestene etter alle kunstens regler. Stemningen steg i det ‘what does the fox say’ dundret ut av høyttalerne, mens Rebekka Lie Andersen og Silje Polden kom spradende inn på banen iført reveører i skikkelig Ylvis stil. Kostymehoppingen foregikk som ett stafettritt hvor en rytter rir hinder nummer en til og med hinder nummer fire. Hvor så andre rytter hopper fra hinder nummer fem og ut banen. Det går på tid og feil, samt en egen stemningsrapport fra publikum for kostyme og show faktor.

familieshow_rev---stort-(1).jpg The fox!

familieshow_aerobic---stort.jpg Dag Ove Kingsrød og Kristoffer Meland, med Emely Caroline Paulsen som coach!

Neste team ut var Åge «Hest» , Dagfinn Askeland og Andreas Jensen iført rosa fra topp til tå. Den kjente ‘I’m a Barbie girl’ fikk hele salen til å rope av begeistring. I noe tvil om utførelsen av stafettrunden var dommeren klar, godkjent med den knappe tiden 33.67 s. Med det vant de klassen. Cornelia Kasin og Katrine Hjørring frøs salen til tonene av filmen Frost. Sist men ikke minst twerket Dag Ove Kingsrød og Ole Kristoffer Meland inn på banen sammen med couch Emely Caroline Paulsen iført tettsittende tights kun verdig en real rumpevrikking. Salen talte for seg, ‘Call on me’ showet vant for best stemning.

Familieshow_barbievinner---halvt.jpg
Andreas Jensen som Ken i Barbie i seiersrunde!

Maia og Emely ser seg fornøyd med årets kostymehopping, hvor de takker alle som har hjulpet til i all hast med å få sydd, kjøpt og lånt kostymer. Nykommerne som ikke har deltatt på lignende før holdt godt tritt med de gamle traverne, det ble et realt show for publikum.

Lefdals rideskole hadde tatt turen til Oslofjord med en stor flokk med rideskolens shetlandsponnier og deres ti ryttere mellom åtte og ti år. De unge jentene viste modig fram alt fra kvadrilje program uten sal til ungarsk post hvor rytteren står på rompa til to ponnier samtidig. Anders Lefdal inviterte Emilie på åtte år ned fra publikum for å utføre diverse kunster på hesteryggen. Blant annet å stå oppreist på hesten og ta jorden rundt.

familieshow_flaggborg---stort.jpg Lefdals rideskoleponnier i parade.

familieshow_ungarskpost---stort.jpg Ungarsk post med Lefdals rideskoleelever og ponnier.