Seminarer

 

Hest.no-seminarene
Åpne seminarer under AEG 2016

Lørdag 20. februar

Kl. 14.00
: Dyrekommunikasjon, er det mulig å snakke med dyr? 
v/ Sissel Grana, Sigrasenteret

Kl. 16.00
: I fri flyt med hesten - biologiske kriterier for en bedre hesteforståelse 
v/professor Inger Lise Andersen, NMBU

Kl. 19.15: Mongol Derby
I fjor sommer gjennomførte Cathrine Fodstad Mongol Derby, verdens lengste og tøffeste hesteløp. Cathrine holder foredrag om løpet, hvordan man setter smarte mål og øker sjansene for å nå de. Hun kommer også med tips til hvordan man som rytter kan jobbe med sponsorer og få pressedekning.

Tirsdag 23. februar

Kl. 15.00
: Hestevett for foreldre og andre
I dette seminaret vil forfatteren og rideinstruktøren Bente Bang-Nilsen blant annet komme inn på temaer som: Hvordan finne riktig rideskole, Sikkerhet, Overgangen fra ponni til hest.

Kl. 17.00
: Slik kan du jobbe med din egen motivasjon for å nå dine mål 
v/Jan Gutubakken, 4 x Norgesmester i distanse og produktutvikler til hestebransjen

Fredag 26. februar

Kl. 14.00: Fôre hesten frisk
Riktig fôring er basis for at hesten skal holde seg frisk. Hester med sykdom i fordøyelsessystemet kan være ekstra utfordrende å fôre. Veterinær Idun Rosenfeld, produktsjef for hest i Felleskjøpet, forteller om hvordan vi kan legge opp en fôrplan som gir hesten gode forutsetninger for å holde seg frisk, og hvordan vi kan tilrettelegge fôringen for hester som er spesielt følsomme for kolikk eller har magesår.

Kl. 16.0
0: Førstehjelp for hest 
Lær deg symptomene på de viktigste lidelsene hos hest. Dette bør du ha i førstehjelpsskapet i stallen. Slik behandler du sårskader. v/veterinær Niels Tellerup, Horse-Vet AS.

Kl. 18.00: PPID og EMS – vanlige stoffskiftelidelser hos hest
Hver 5. hest over 15 år lider av PPID også kjent som Cushings Disease, og mange overvektige hester lider av EMS. Veterinær Martin Austevoll i medisinfirmaet Boehringer Ingelheim forklarer hvilke symptomer du skal se etter, og hvordan du sammen med veterinæren kan få styr på sykdommene.Lørdag 27. februar

Kl. 13.00: Forebyggelse og behandling av treningsskader

De fleste skader på hest er treningsskader. Mange treningsskader kunne vært forhindret hvis de var oppdaget på et tidligere stadium og eierne hadde kunnskap om hvordan de skulle trene riktig. v/Niels Tellerup, Horse-Vet AS.

Kl. 15.00: Forfangenhet
I dette seminaret vil veterinær Martin Austevoll i medisinfirmaet Boehringer Ingelheim gjennomgå symptomer, diagnostikk og behandling av forfangenhet. Forfangenhet fører ofte til at hestens atletiske karriere er over eller at den i verste fall må avlives.Ridbarhet og trening av unghest - Seminar med Mette Mannseth

Mette-Manseth---halvt.jpgMette Manseth. Foto: Privat

  

Norsk Islandshestforening er stolte over å kunne presentere Mette Moe Mannseth, en av islandshestverdens mest anerkjente undervisere, trenere og ryttere. Hun vil holde åpen clinic og spennende seminarer under årets AEG.

Disse seminarene er det verd å få med seg, og de er for alle, uansett hvilken hesterase du rir! 

Lørdag 20. februar 

Kl 11.00 Tema: Ridbarhet
Mette vil utdype forståelsen og betydningen av ridbarhet.
Seminaret passer for alle, både ryttere på alle nivåer, foreldre og andre som ønsker å forstå mer av ridning. Dette er også nyttig for turryttere som ønsker å forbedre ridbarheten på sin turhest.

 

Søndag 21. februar 
Kl 11.00 Tema: Trening av unghest
Seminaret passer for alle som ønsker å lære mer og få mer innsikt i trening av unghest i ulike stadier.

Påmelding på Sporti.no

I tillegg til seminarer har også klubber, foreninger og andre organisasjoner innenfor hestenæringen mulighet til å legge sine møter eller egne seminarer til Oslofjord under AEG uten kostnad for leie av møterom. 

For forespørsel om leie av møterom kontakt Eirik Berentsen på eirik@walber.no.

 Bestillbutton.jpg

AEG Promotion Cup