Matilde Brandt og Batman er ikke helt ukjente navn. Matilde deler aktivt deres hverdag med 230 000 følgere på Instagram. I løpet av de syv årene de har vært sammen, har de har lært hverandre å kjenne på en helt unik måte, og oppnådd utrolig mye. Dette forholdet mellom hest og menneske har slått an hos et stort publikum. Per i dag er Batman en av de hestene i verden med flest følgere i sosiale medier.

Tekst: Victoria Vindum


25. februar er dagen en frieser møtte opp på Arctic Equestrian Games for å ha sin helt egen Meet & Greet. En Meet & Greet er som oftest noe en kan betale ekstra for å kunne delta på til en konsert. Da får man muligheten til å møte idolet sitt og si hei. Er du ekstra heldig får du kanskje til og med ta bilde! Matilde derimot, dro med seg sin tolv år gamle frieser ned til Stokke for å la heldige fans møte idolene sine. Det ble godt mottatt og oppmøtet var godt!

aeg24-rikke.jpgDet var mange oppmøtte under Meet & Greet med Matilde og Batman. - Foto Rikke H Dahl

Matilde møtte Batman da hun var 15 år. Da hadde hun vært på hestejakt en stund, men hun fant liksom aldri det som var helt riktig. Det å finne hest når man lever livet hele 184 cm over bakken er ikke alltid like lett. Etter å ha mistet en annen hest i veterinærkontrollen, møtte hun den spesielle frieseren på et beite nettopp her i Stokke.

Drømmehesten var en fem år gammel frieser og het Nimo Bo, eller Batman som vi heller kjenner han som. Batman er nå tolv år gammel og Matilde er rukket å bli 23. Batman og Matilde har prøvd litt av vært sammen. De har startet dressurstevner, mange distanseritt, ridd oppvisninger uten hodelag, drevet med dressurkjøring, barrel racing og prøvd seg litt smått i sprang. De seneste årene har hovedfokuset vært på å gjøre det meste i liberty, altså uten utstyr. Det går i triksetrening, frihetsdressur, turer i skogen og byeskyting til hest. Batman er med på det meste, og det er tydelig at med en vel trent hest, er det ikke utstyret det kommer an på. Nå kan de også legge til å ha holdt en av Norges første Meet & Greet med en hest.

Matilde forteller at hun har tidligere sett at andre kjæledyr, spesielt i utlandet, med mye følgere på sosiale medier har holdt en meet & greet. Da tenkte hun at det hadde vært kjempekult at folk kunne møte Batman. Det har vært god interesse rundt hendelsen på sosiale medier i forkant, og siden Matilde allerede var i kontakt med AEG og ideen var lett å gjennomføre, ble en Meet & Greet offisielt planlagt.

På et lite område utenfor hovedinngangen var det klokken 12:00 lørdag rigget og klart, slik at Matilde og Batman skulle ha ett sted å være. Oppmøtet var godt og arrangementet vel planlagt.

    

aeg34-une.jpgMange fans fikk også gi Batman gulrøttter. - Foto Une Susrud

Matilde møtte opp i fullt vikinginspiret antrekk, med det flotte rideskjørtet hun har designet i samarbeid med Klesarven.no. Batman hadde en nydelig halsring på seg med vakre detaljer. De oppmøtte fikk lov å mate Batman med gulrøtter, før alle fikk beskjed om å komme inn på plassen som var gjerdet inn. Der ble det tatt masse gruppebilder før det ble dannet en kø for å ta selfier.

Det skulle nemlig være selfiekonkurranse! Matilde hadde ordnet med flotte premier til den som kunne ta det kuleste, mest originale eller morsomste Batmanselfiet. Alle selfier som ble tatt skulle tagges til #aeg2017, så det er en emneknagg verdt å sjekke ut. Trekningen av vinneren gjøres i ettertid.

aeg32.jpgSelfie-konkurransen var det også mange som deltok på. - Foto Lisa Linnea Aune

  

Etter alle hadde fått tatt tilfredsstillende selfier, fikk så mange som mulig prøve ett flott rideskjørt Matilde hadde med. De fikk også prøve å ri på Batman, i halsring! Det var ett populært innslag av dagens Meet & Greet.

Batman er dessverre ikke like aktiv som han en gang var, da han har litt svake bakbein, dog det er ikke veldig lett å si konkret hva det er. Han er under utredning, og får behandling og oppfølging av et dyktig team veterinærer. Batman har heldigvis ikke vondt og er haltfri. Det Matilde og Batman for det meste driver med for tiden, er det de liker aller best.

 

-Vi rir mye på tur, jobber med frihetsdressuren, vi løper rundt i skogen, nyter livet og leker litt med flammer og nye triks og stunt, forteller Matilde og Batman knegger seg enig.