Det var få feilfrie gjennom dagens AEG Grand Prix Junior, og med hindre på 1.35m var det mange bommer i bakken. Likevel var det en storfornøyd Emma Brauti som kunne smile fra toppen av pallen og motta sløyfe og premie. Klassen var sponset av Walber Equestrian.

Tekst: Sigurd Heill
Foto: Maiken Fjeld-Engh

Det så ut til å være en utfordrende bane denne dagen. Spesielt hinder 2, en okser, bød på problemer for mange av ekvipasjene. Om ikke bommene falt hele veien ned til bakken ble de liggende faretruende urolig mellom hinderstøttene, og ved klassens slutt var det bare én av 21 startende som hadde kommet seg feilfritt gjennom begge fasene.

Emma Brauti red to hester denne dagen, og var ute på banen både som andre og siste startende. Under sin første runde red hun på hoppa Aurora Z, en 16 år gammel dansk varmblods. På tross av noen touch på bommene ble alle liggende, og med en ellers veldig jevn og fin runde på 40.56 sekunder i fase to red de inn på førsteplass. Den andre hesten Emma red het Quirella Z, men de ble eliminert som følge av refusjon.
Emma Brauti og Aurora Z
Den unge rytteren forteller at hesten hun red til seier, Aurora, er en veldig søt partner. Dette var første gang de to startet 1.35m så målet var egentlig bare å ri en rolig runde, men hesten hoppet bra og det holdt til seier. –Det var veldig gøy, sier Emma.
Hun forteller også litt om Quirella, den andre hesten hun red i dagens klasse. Emma sier at hoppa egentlig er veldig fin, men at hun har vært skadet og at de akkurat har kommet seg i gang på konkurransebanen igjen. Planen hennes for begge rundene i dagens Grand Prix Junior var å holde rytmen og ri gode rideveier, og opp mot AEG forteller hun at hun har trent som vanlig på normal måte.

Emma er en lokal rytter som bor i Stokke, og opplever derfor å møte mange kjente her på AEG. Det er veldig moro for henne å ri på en arena som denne med så mange flinke ryttere. Hun synes at banebyggeren hadde gjort en god jobb, selv om hindrene kanskje kom litt fort ut av svingen. – Men det er jo en liten arena da, så jeg synes banen var veldig fin.
Emma avslører også at hun skal ri enda flere klasser senere på dagen -det blir ikke pause på henne!

Andreplass Marthe Møglestue Rønningen og Gradjet / Tredjeplassen Thea Lorentzen og Gucci V/H Ketelboethof         Marthe Møglestue Rønningen på vallaken Gradjet hadde 4 feil i andre fase og tiden 40.41 sekunder. Ekvipasjen red raskere enn førsteplassen, men med en bom i bakken havnet de på en god andreplass.
Tredjeplassen gikk til Thea Lorentzen på hesten Gucci V/H Ketelboethof, som red med 12 feil i andre fase til tiden 37.42 sekunder. De så ut til å ha et godt samarbeid, og på tross av flere riv i andre fase red de raskere enn de to ekvipasjene over dem på pallen.