Det siste som sto på programmet fredag kveld, var den klassiske fredagsmatinéen. Salen var fylt med spente mennesker, og det oste god stemning blant alle som var tilstede. Publikum fikk se Six Bar, ryttere som gjør ting de ikke kan og sprangrytterne fikk prøve å håndtere noen nye gangarter.

 

Tekst: Agnethe Korsell
Foto: Mille Tofthagen og Marthe Edvardsen

Six Bar
Det hele startet med CSI2* Six Bar, presentert av Kvitfjell Eiendom. Under første runde målte det siste hinderet i rekken 1,30m, og reglene var som følger: de som red uten riv gikk videre til neste runde. Konkurransen gikk over fem runder, og i siste runde var hinderet satt opp til imponerende 1,80m. Publikum heiet ivrig når de seks ekvipasjene skulle hoppe over de høye hindrene.

lindebjerg.jpg
Nicholai Lindbjerg 

Seieren gikk til slutt til Nicholai Lindbjerg og den 8 år gamle hoppa Costa Rica. Ekvipasjen var de eneste som kom seg over 1,80m uten riv.

Det var ingen tvil om hvem som var publikumsfavoritten; alle jublet samstemt da Victoria Gulliksen hoppet. Planen til hennes var å ri hesten Ballenteskin Watch This, men etter seieren i Grand Prix kvalifiseringen lot hun hesten få slappe av.

Sammen med den danske rytteren Rikke Andersen, delte Victoria andreplassen. Ekvipasjene svevde over hinderet på 1,70m, men 1,80m ble for høyt. Rikke deltok med hesten Quintus S 2, som hun bare har eid i fem dager.

Fjerdeplassen gikk også til en dansk rytter. Hans Ley og Quincy Rold var ute av konkurransen etter tredje runde, da de rev hinderet på 1,65m.

Ryttere gjør ting de ikke kan
Etter Six Bar kom fire norske ryttere inn på arenaen iført turndrakter. Deltakerne var Vilde Wiik Terum, Cathrine Jerring, Fredrik Seim og Jon Harald ”Jonis” Gulliksen, og alle måtte gjennom en sangkonkurranse, en quiz om hester og en turnoppvisning. Turntreneren Marita Askeland viste først hva rytterne skulle gjøre, og så hadde de oppvisning en etter en.

Vinneren ble kåret av publikum - den som fikk mest applaus etter hver runde, fikk ett poeng. ”Jonis” vant publikum, og ble vinneren av innslaget.

Sprangryttere rir islandshest
Da de tre sprangrytterne, Åge Dagfinn Eide Askeland, Jon Harald Gulliksen og Fredrik Seim,
kom ridende ut på hver sin islandshest, ble salen fylt av humrende latter. Rytterne fikk prøve seg i sakte tølt, hurtig tølt og trav, og det var ikke like lett å skille mellom gangartene for alle ekvipasjene. Innslaget slo an blant publikum, og det var en fin avslutning på dagen.

Gulliksen.jpg Fredrik-Seim.jpg

 Fra venstre: Jon Harald Gulliksen og Fredrik Seim