Da det var klart for internasjonale lille tur CDI***, sponset av Isolde, var det mange flotte hester å se. Dressurhestene leverte det ene plettfrie programmet etter det andre til publikums store glede. For ekvipasjene gjaldt det å vise seg fra sin beste side, og score høyest mulig på de ulike øvelsene.

Tekst: Tuva O. Stenshol
Foto: Mille Tofthagen

Vinneren av denne klassen ble svenske Jeanna Hogberg på sin store, røde vallak Fiorucci HF. Denne ekvipasjen var første ut i klassen, og ingen klarte å slå deres prosent på 71.974. Hogberg har bare gode ord å si om sin fantastiske vallak.

faen-(1-of-1).jpg

- Jeg så denne vallaken på jordet som føll, hvor den galopperte rundt. Etter dette har jeg ridd han inn, startet han rundt omkring på ulike konkurranser, og vi har sammen jobbet oss opp til det nivået vi er på i dag. Det er ikke jeg som eier han, men jeg har jo vært hans følgesvenn hele veien, forteller en smilende Hoberg.

Hun legger også til at dette er verdens godeste gutt, som alltid er grei å ha med å gjøre og elsker jobben sin. Hun forteller at han alltid gjør sitt beste for å tolke rytterens signaler riktig.

Videre sier hun at hun er fornøyd med dagens program, og føler at det var jevnt over bra.

- Hesten var litt spent i begynnelsen, men etter hvert ble han bare bedre og bedre å sitte på. På slutten kom jeg virkelig til han, og fikk ridd han enda bedre. Jeg tror nok dette var en god oppkjøring til morgendagen.

Hogberg synes hesten er jevnt over god i de ulike delene i programmet, men i dag var det galoppdelen som fungerte best. Hun synes det var der hun selv følte hesten var mest ridbar, og hun kom best til han.

Hakk i hel på svensken kom Susanne Moeller Wallin fra Danmark, med vallaken Sir James. Denne ekvipasjen gjennomførte programmet med glans, og fikk 71.289%.

Tredjeplassen i klassen gikk også til en danske, nemlig Allan Skov på Midgaardens Showhit med 69.079%.

faen-(1-of-1)-3.jpg faen-(1-of-1)-2.jpg

Fra venstre: Susanne Moeller Wallin på Sir James, og Allan Skov med hesten Midgaardens Showhit