Det aller siste som står på tapeten for AEG 2017 er det velkjente familieshowet. Det bød på agility, en lystig klovn, western oppvisning og fartsfylt mounted games.

 

Tekst: Victoria Vindum
Foto: Ada Vrolijk

 

Banen som tidligere på dagen har vært spekket av store og fargerike hindre ble nå fylt opp av bittesmå agilityhinder. Tunneler, slalåm pinner og en vippe var satt opp for hunder. En gjeng fra Sandefjord hundeklubb stilte opp for å vise frem hva de kunne.

IMG_3817.jpg

Det var absolutt et populært innslag. Publikum lo og heiet, og speakeren var virkelig med på leken, han var like ivrig som det hundene var. Det er gøy å se kommunikasjonen og det tette båndet mellom hund og eier. En av hundene ble så ivrig og glad for å få løpe gjennom agilitybanen, at den til tider glemte å følge med på eieren. Den var så ivrig at den glemte blant annet å vente til vippen var i bakken, før den hoppet av for å fortsette banen. 

 

IMG_3896.jpg   -Var jeg flink nå?? Si jeg er flink. Lød det lattermildt fra speakeren.

 

Etter hundenes tur i arenaen, kom det en klovn syklende inn på en etthjulssykkel.

Han viste fenomenal sjonglering med kjegler, ringer og brennende fakler. Han fikk hjelp av en liten jente til å fylle ut en tegnebok på magisk vis, før han avsluttet det hele med å sprute ild.

Når han var ferdig, kom de to westernhestene som var blitt brukt under fredagens show, ut til sangen Cotton Eye Joe. De viste frem diverse øvelser som forflyttinger, rygging og blant annet sliding stop. En ATV kom kjørende inn på banen trekkende på en «kalv». Rytterne skulle da kaste lasso over kalven og dra den av ATV-en, etterfulgt av en runde med fartsfylt tønneløp.

IMG_3983.jpg

Siste del av familieshowet var en siste runde av mounted games. Fra fredagsmatinéen var det lilla som lå i ledelsen, blått lag på andre- og hvitt på tredjeplass. Den med flest sammenlagt poeng fra begge rundene vant. Det var åtte forskjellige øvelser de kunne ta seg til ledelsen med. Det var slalom, mug shuffle, hug a mug, bottle shuttle, association race, litter lifters, socks & buckets og two flags. Det var en ekstrem fart, spenning og publikum var i ekstase.

Til slutt var det blått lag som gikk av med seieren, lilla som tok andre og hvit som tok tredje. Det var en forrykende avslutning av året Arctic Equestrian Games.

IMG_4011.jpg