Tirsdag ettermiddag var det endelig klart for finalen av Horze Cup Sprang. 25 spente og dyktige ekvipasjer stilte til start. Publikum var på ingen måte forberedt på en så spennende klasse som dette viste seg å bli.

 

Tekst: Victoria Vindum
Foto: Une Susrud


Med den nervepirrende jevne konkurransen i går friskt i minne, møtte publikum igjen opp til Horze Cup. Startlisten besto av 25 dyktige ekvipasjer. Hindrene hadde en høyde på 1.20m og banen bød på flere utfordringer. Spesielt den aller siste kombinasjonen i banen ga ut mye feilpoeng til de uheldige rytterne. Hver runde bød på enorm spenning. Publikum ble holdt på kanten av stolen, og man kunne nesten høre ett monotont sukk gå gjennom salen i det en bom gikk i bakken. Det var slettes ikke noen mangel på feilpoeng, og en liten stund så det mørkt ut for omhoppingen. Likevel kom seks stykker gjennom banen raskt og feilfritt, så omhopping ble det virkelig!

Banen ble bygd om og første ut satte virkelig standarden. Svingene var krappe og tempoet høyt. Neste ekvipasje der igjen var enda raskere, om mulig. Den som virkelig tok kaka i dag, er Camilla Leborg og hesten hennes Glen Narcos. De red som ett olja lyn og tok imponerende krappe svinger. De vant førsteplassen med tiden 33.97 sekunder. I går fikk ekvipasjen en andreplass, og på søndag red de til enda en førsteplass. Camilla forteller at planen for i dag var å holde ett jevnt tempo gjennom hele banen og korte svingene så mye som mulig.

førsteplasshopp.jpg premieutdeling.jpg

Vinneren av Horze Cup: Camilla Leborg og hesten hennes Glen Narcos.

Hesten hennes Glen Narcos er en åtte år gammel vallak. Han hoppet fantastisk og hadde flott driv gjennom rundene.

-Han var utrolig fin! Han er ikke så gammel, så jeg er utrolig stolt av han! Han hjelper utrolig mye til, og jeg er utrolig glad for det.

Videre forteller Camilla at hun ikke har noen spesifikke mål for 2017, men har lyst til å kvalifisere seg til Oslo Horse Show.

-Jeg pleier å ta det litt som det kommer, se litt hva jeg finner på, men akkurat nå tror jeg det hadde vært gøy.

Andreplassen gikk i dag til Vilde Karlsen og Nemo. De var andre ekvipasje ut i omhoppingen og red utrolig fort. De red inn til andreplassen på 35.38 sekunder, knappe ett og et halvt sekund bak vinneren. Vilde og hennes brune vallak Nemo gjorde en fremragende jobb i finalen, og fortjener absolutt pallplasseringen.

Marthe Grønnslett er den heldige innehaveren av tredje plassen i Horze Cup. Sammen med vallaken Leoville gjennomførte hun en imponerende omhoppingsrunde. Enkelte svinger tok pusten fra publikum og vi var til tider spente på om alle bommene kom til å bli oppe. Likevel gikk de feilfritt inn til en flott tredjeplass.

UNE_5161.jpg TREdjeplass.jpg

 Fra venstre: Andreplassen Vilde Karlsen og Nemo, tredjeplassen Marthe Grønnslett og Leoville.