Hindrene var satt opp, publikum satt forventningsfulle på tribunene og hestene ble gode og varme inne i oppvarmingsteltet. Kjenningsmelodien for start lød over høyttalerne, og speakeren kom med et lystig utbrudd: «det er showtiiiime!» Det var klart for CSI AM Gold Tour, sponset av Sport 1.

Tekst: Sigurd Heill
Foto: Maiken Fjeld-Engh


Det var en del feilfrie denne gangen, og feltet i toppen ble ganske så tett etterhvert. Klassen bydde på nok av spenning for publikum, og det var mye forskjellig å se. Det var 29 startende, og ingenting var avgjort før sistemann hadde ridd.

Caroline Pettersen og Sollis Ma Cherie Tresma

Førsteplassen denne gangen gikk til Caroline Pettersen på den norske varmblodsen Sollis Ma Cherie. Ekvipasjen fullførte med tiden 56.77 sekunder, og med dobbel null var det ingen som kunne klatre over dem på pallen.

Caroline forteller at planen var å ha en fint gjennomført runde. Ifølge henne var banen relativt lett å gjennomføre for hesten hennes Ma Cherie , ettersom hoppa har en god grunngalopp og er veldig vendbar.

Pettersen skryter en god del av hesten sin etter endt klasse. -Hun er veldig snill, og i dag var hun veldig god. Hun er utrolig fin og veldig flink, selv om rytteren kanskje ikke alltid henger like godt med. Hun stiller alltid opp!

Sollis Ma Cherie er en hest Caroline har lang historie med. Hun har avlet og ridd henne opp selv, og de har vært et team i så mye som 15 år nå. Ma cherie pruster seg enig mens hun mottar litt klapp og kos.

Andreplassen gikk til ingen ringere enn Stine Susanne Nesbekk på den sjarmerende vallaken E. Ramiro Retto. De så ut til å ha god kontroll på sakene sine og red pent og feilfritt i begge faser med tiden 59.68 sekunder.

Camilla Monsholm på den grå holsteineren Junior gjorde også veldig god figur inne på banen. Junior virket ivrig og våken, men lyttet likevel godt til Camillas veiledning. De hadde god flyt og mottok stor applaus fra publikum da de red i mål, og med null feil og tiden 61.29 sekunder hadde de så absolutt prestert bra.

Stine Susanne Nesbekk og E-Ramiro-Retto / Camilla Monsholm Junior