I dag var det tid for den aller siste klassen for unghestene, og det skulle ikke stå på spenningsmomentene. Utfordrende baner ga mye å tenke på for de uerfarne hestene, men rytterne loste de pent gjennom. Begge klassene var sponset av Spillers.

Tekst: Victoria Vindum
Foto: Ada Vrolijk

Det skulle ikke stå på mengden med publikum da finalene i unghest-klassene gikk av stabelen. Hestefrelst har tidligere skrevet om hvordan bedømmingen av klassene fungerer, artikkelen kan din finne her.Bildet over: Anne Line Roysi og Camporados dro i land førsteplassen

I klassen for fem-åringene hadde hindrene en høyde på 1.15m. Banen var ikke alt for vanskelig, men bød likevel på utfordringer for både hest og rytter. Det var ikke mange av de 13 startende som kom gjennom uten feil, men til slutt satt det igjen tre ekvipasjer til omhopping. Kun en av de tre kom gjennom feilfritt i tillegg til en nesten uslåelig tid, nemlig Anne Line Roysi og Camporados. De red på 41.86 sekunder i omhoppingen. De fikk 7.33 poeng i finalen.

Anne Line forteller at hesten er veldig fornuftig og stoler på henne. Anne Line og Camporados gjennomførte en utrolig sving i omhoppingen, som førte de til førsteplassen.
-Jeg hadde ikke gjort det om jeg ikke hadde følt at han klarte det. Jeg var helt sikker på at han kom til å stole på at det var riktig valg av meg.

Camporados har store forventninger hvilende på sine skuldre. Anne Line gleder seg til neste år når han får mer styrke på plass i kroppen. -Han har masse kapasitet, i tillegg til at han er veldig trygg på seg selv, forteller Anne Line.

På andreplass havnet Astrid Rebecca Johannesen og hesten Captain Fearless. De red en rask omhopping på 46.87 sekunder, men dessverre gikk en bom i bakken. De fikk også 7.33 poeng. Tredjeplassen gikk til Rebekka Lie Andersen og hesten Colesca EB Z. De red omhoppingen på 50.65 sekunder og hadde ett riv. De fikk 7.50 poeng.

Bildet over: Benedikte Serigstad Endresen og hesten I DO.

Etter fem-årsklassen ble hindrene hevet ti centimeter til 1.25m. Med det var det på tide for seks-åringene å vise seg frem. I klassen var det 15 startende, men bare en kom seg gjennom feilfritt. Dette var Benedikte Serigstad Endresen på den lånte hesten I DO. De var ikke de raskeste, men de red en pen, feilfri runde. I DO eies av Pernille Hansen, som dessverre hadde en ulykke før AEG. Derfor ble Benedikte spurt om å ri, noe hun satte veldig pris på. Benedikte og I DO fikk 8.00 poeng.

Pernille Susaas Holt og hesten Ulrikke Bell kapret andreplassen. De hadde den beste tiden, men hadde dessverre ett riv. De fikk 6.33 poeng i finalen. På tredjeplassen fant vi danske Rikke Andersen og Dusty Devil, med en relativt kjapp runde, men ett riv. Rikke og Dusty Devil fikk 6.50 poeng.

Etter de tre rundene som hadde vært i unghest- klassene, ble poengene lagt sammen. Sammenlagtseieren ble delt på Anne Line Roysi og Benedicte Serigstad Endresen. Anne Line fikk samme poengsum med to av sine hester, i tillegg til at Benedicte fikk samme poengsum med I DO. Alle tre ekvipasjene fikk 22.50 poeng.

thumbnail_Anne-Roysi.jpg benedicte-endresen-vinner-av-6-ars---(1).jpg

To stolte vinnere.