Mandag formiddag var det klart for de dansende ponniene inne på arenaen. Med et blandet startfelt på åtte ekvipasjer, med ryttere fra Norge, Sverige og Danmark ble det noen flotte oppvisninger.

Tekst: Tuva O. Stenshol
Foto: Mille Tofthagen

Alle de åtte rytterne red flotte runder på sine ponnier, men til slutt var det danskene som trakk det lengste strået i CDI Ponni dressur, som ble presentert av Nes  Anleggservice AS.

Førsteplassen i klassen gikk til Claudia Kjaer på den vakre, røde vallaken Adriano B, med 69.308%.

Claudia_Adriano.jpg
Den flotte ekvipasjen som kapret førsteplassen

Claudia forteller at hesten var utrolig fin å ri på i dag, og vil trekke frem at hun var spesielt fornøyd med den delen av programmet som foregikk i fritt skritt. Hesten holdt seg rolig, og jobbet fint, til tross for ny arena.

- Målet for de neste dagene er å få like fine og presise runder som i dag, sier Claudia.

Mellom danskene var det tett. På andreplass kom det også en danske, nemlig Laura J. Rasmussen på sin nydelige hoppe Hedemand`s Megare.

Denne ekvipasjen hadde et godt gjennomført program, og fikk 69.205%. Det var altså bare 0.103% som skilte de to øverste pallplassene!

Siste pallplassen i klassen ble kapret av norske Anine Mørch Aas, på Vestenaas Pasova Nova. Ekvipasjen gjorde en flott jobb innenfor railen, og fikk 67.154%.

Laura_Megare.jpg Anine_padovanova.jpg

Fra venstre: Andre- Og tredjeplassen i dagens CDIP

Fjerde- og femteplassen gikk også til norske ryttere. På fjerdeplassen ble det Hedda Victoria Aam Opheim på sin røde hingst Dancer 94. De fikk 66.359%. Siste plasseringen i denne klassen gikk til Carmen Grønvold Johannessen på vallaken Davidoff, med 66.077%.