Inne i arenaen var banen preppet og klar for CDI3* Grand Prix Special, sponset av Jiffi Groups. De lekre, svære dressurhestene danset seg igjennom det lange programmet, og gjennomførte imponerende øvelser.

Tekst: Tuva O. Stenshol
Foto: Une Susrud


Et ivrig publikum fulgte med mens de erfarne rytterne ledet sine hester gjennom den ene krevende øvelsen etter den andre. Av et startfelt på 5 ekvipasjer var det danske Nikolai Kowalski på Grevelts Donna Tella , som tok den gjeve seieren med 67.843%.

Vinner1.jpg Vinner2.jpg Vinner3.jpg

 Nikolai Kowalski på Grevelts Donna Tella

Nikolai synes hesten var mindre energisk i dagens klasse, i forhold til i går, men rytteren er uansett fornøyd med Donnas prestasjoner. Han trekker frem piaff-, passage- og galoppdelen fra dagens program som hestens sterkeste sider. Dette er også det hesten mestrer best generelt. I forhold til samspillet i klassen er han fornøyd. Han synes det var få misforståelser mellom han og hesten, men legger til at det alltid vil være noen små feil.

- Hesten eies av norske Rannvei Gevelt, og er en 14- år gammel dansk varmblodshoppe. Donna har vært i trening hos meg fra hun var rundt åtte år, forteller Kowalski.

Forberedelsene til dansken går stort sett ut på det samme. Han forklarer at han alltid skritter minst 10 minutter, før han jobber hesten i cirka 30 minutter. – Da pleier det meste å være på plass før vi skal inn, avslutter Nikolai med.

andre1.jpg andre2.jpg andre3.jpg

Svenske Charlotte Esping og Ciwi

Det ble en fin blanding av skandinaviske land på pallen i Grand Prix Special-en. Andreplassen i klassen gikk til svenske Charlotte Esping på sin vakre vallak Ciwi. Ekvipasjen red et bra program, og endte tilslutt med 65.961%. Pustende i nakken på svensken kom norske Stine Marie Gøtesen på hoppen Danilla. Disse to red inn til 65.137%.

tredje11.jpg tredje22.jpg tredje3-(1).jpg

Vår lokale rytter fra Stokke, Stine Marie Gøtesen og Danilla