Lørdagens AEG Ponni OPEN kat. 2. og kat. 1. presentert av WALBER Equestrian, kunne by på raske og smidige ponnier i varierende størrelser og farger og sterke prestasjoner av unge ryttere. 

Tekst: Ylva Heyn Friberg

Foto: Marthe Edvardsen 

Under lørdagens første sprangklasse var det de spretne kat.2. ponniene som var å se på banen. Hindrene var dekorert for anledningen med lekne motiver som sommerfugler og fargerike biler. Ekvipasjene skulle ta seg forbi elleve hindre hvor høyden målte 1,05m. Ponniene var kanskje ikke de største, men med ben som gikk som trommestikker, toppede ører og håpefulle unge ryttere på ryggen, gikk klassen unna.

Det var 18 ekvipasjer som stilte til start i grunnomgangen, men kun fire gikk videre til omhoppingen som følge av feilfrie runder. Av disse var det bare Maren Larsen Helland på Blondie 111 som forserte banen uten riv, og dermed kunne stikke av med seieren. Maren selv var mer enn fornøyd med dagens innsats hos både Blondie og seg selv, og synes det er veldig morsomt å være med på et stevne som AEG.

Andreplassen ble kapret av Synne H. Ølberg på Woodfield Rising Star. Ølberg og hoppa var raske og feilfrie i grunnomgangen, men de måtte dessverre se seg slått når en bom falt ibakken i omhoppingen.

Maren-L-Helland_Blondie111(1)-(3).jpg 2Synne-H--Ølberg_Woodfield-Rising-Star.jpg

 

Fra venstre: Maren Larsen Helland på Blondie 111 tok seieren i dagens Ponni OPEN for kat.2., mens andreplassen gikk til Synne H. Ølberg på Woodfield Rising Star.

Etter litt ombygning av banen og en høyde økning på 10cm, kunne kat.1. ponniene entre arenaen. Det var mange overbevisende ekvipasjer som kappet om den gjeveste plasseringen, men det hele kom ned til tre ekvipasjer når omhoppinga skulle finne sted.

Den som trakk det lengste strået var omsider Sanne Sørlie på ponnien Oldrock Megan. Etter en imponerende rask, samt kontrollert runde kunne ekvipasjen passere mållinja feilfrie, og med en uslåelig tid på 29.83 sekunder. Sanne var godt fornøyd med plasseringen etter runden, men legger til at ikke alt gikk helt etter planen.

- I grunnomgangen fikk vi en liten misforståelse. Men, hun hoppet veldig fint, så vi løste det greit, så det ble ikke noe problem, forteller Sanne.

Andreplassen i kat.1 ble tatt av Vilde Kristine Nålby Thomassen på hingsten Dj 18, som fullførte en stødig og feilfri runde i omhoppingen, men dessverre ikke red raskt nok til å gå av med seieren.

Sanna-Sørlige_Oldrock-Megan-(1).jpg Vilde-Kristine-Nalby-Thomassen_Dj18.jpg

 

Fra venstre: Førsteplasstaker Sanne Sørlie på Oldrock Megan og Vilde Kristine Nålby Thomassen på Dj 18.