Hvitkledde hender strakk seg mot taket for å signalisere begynnelsen av programmet. Det var klart for kür i CDI Young Rider Dressur Finale.

Tekst: Sigurd Heill

Foto: Rikke H. Dahl

heleneogtobajo_bilde1-(1-of-1).jpg

Dagens vinnere Helena Liholt Gulli med Tobajo Picez.

Dressurdagene på AEG nærmer seg sin slutt, men nivået blir bare høyere og høyere. I dag skulle young rider-rytterne ri freestyle til musikk, og det var mange sterke programmer å hvile øynene på.

Norske Helena Liholt Gulli med den 16 år gamle hesten Tobajo Picez stilte til start i denne klassen, og nok en gang viste de hvem som var best. De sparket i gang programmet med en flott galoppiruett, og programmet deres hadde en tydelig høy vanskelighetsgrad. De scoret høyt på det tekniske og kunstneriske i tillegg til gode poeng for harmoni og samspill, og i tillegg var musikken godt synkronisert med hingstens bevegelser. De så ut til å vektlegge piruettene spesielt, og med et stødig og velridd program tok de førsteplassen i dag også med 75.925 %.

Andreplassen gikk til svenske Cecilia Bergåkra Berglund på hoppa Primavera, og med muntlig musikk og et ellers godt sammensatt program gjorde de seg fortjent til prosenten 72.625 %.

Nummer tre på pallen var også svensk. Beatrice Ivarsson på hingsten Charles ga hesten en oppmuntrende klapp før de satte i gang med küren sin, og med flere veldig gode momenter fikk de et god resultat på 68.50 %.

deutrolige_Bilde2-(1-of-1)-2.jpg deutrolige_Bilde3-(1-of-1).jpg