Søndag kveld var det duket for FERD Comeback Cup kvalifiseringen i LC:2. Her skulle det stille tolv tidligere konkurranseryttere og voksne amatørryttere, og det hele resulterte i en flott oppvisning.
 

Tekst: Ylva Heyn Friberg
Foto: Mille Tofthagen

Kvalifiseringsrunder har allerede pågått en stund i forskjellige deler av landet, men først på søndag braket det løs med den endelige kvalifiseringen til finalen, hvor de utvalgte skulle gjennomføre et LC:2 program. Formålet i dressurcupen er hovedsakelig å få med både voksne amatører, og tidligere konkurranseryttere i aldersgruppen 40+, ut og tilbake på konkurransearenaen.

Klokkeslaget ringte, og etter tur kom ekvipasjene. Rytternes alder varierte fra de unge 40 til de spreke 70. Deltakerne kom fra fjern og nær, men alle hadde et felles mål: å ha det gøy!

Til slutt var det Torunn Knævelsrud på rideskolehoppa Thammy som gikk av med seieren. Totalscoren etter oppvisningen ble en imponerende 73,000%. Den 21 år gamle hoppa har tidligere vært spranghest, og er en stor favoritt på rideskolen hun står. Runden var det ikke noe å utsette på, og Knævelsrud var vel fornøyd.

- Hesten var litt mere på idag enn det den er i trening, så det ble veldig mye jobbing med halvparader, men det fungerte jo veldig bra likevel, forteller en smilende Torunn.

Torunn var aktiv konkurranserytter på 70- og 80-tallet, og har flere år vært aktiv som både rytter og trener. Etter 2000 ble det derimot ikke mer ridning når hun flyttet til Oslo, men i 2015 startet hun så smått opp igjen sammen med noen andre damer som heller ikke hadde ridd på en stund. Etter dette ble hun ”lokket” med til å være med på Comeback Cupen, men gav uansett alt under kveldens program:

- Vi gjorde jo dette for for å ha det moro, men når man først er med må man jo gjøre det litt ordentlig, legger Torunn blidt til.

DSC_0381.jpgTorunn Knævelsrud på hoppa Thammy gikk av med førsteplassen under FERD Comeback Cup.

Andreplassen ble dratt i land av Hanne Margrethe Eriksen på den den elegante hingsten Schöner Stern. Den skinnende blanke hingsten formelig danset seg gjennom programmet, og imponerte tydelig mange i publikum med sin utstråling. Og med en samlet prosentscore på 68,800%, kunne de to se seg fornøyde med dagens innsats.

Tredjeplassen gikk til Anne Berit Lundberg, som red Mosegaardens Fini til en totalscore på 66,400%. Det var to stilfulle damer antrukket i bling som gjennomførte en fin runde innenfor railen. Lundberg selv beskriver Fini som en ”våken dame med en nydelig personlighet”, noe som tydelig kom fram når den flotte hoppa fløt behagelig og oppmerksom langsmed sporet.

DSC_0550.jpg DSC_0700.jpg

Andreplass Hanne Margrethe Eriksen på hingsten Schöner Stern, og tredjeplass Anne Berit Lundberg på hoppa Mosegaardens Fini.