Dag to av kvalifiseringen for AEG unghest finalen, fant sted denne mandagen. Mange dyktige og lovende ekvipasjer fikk vist frem hva de kunne, og de beste fikk uttelling for dette i form av høye poengsummer.

 

Tekst: Ylva Heyn Friberg
Foto: Marthe Edvardsen


De flotte, spretne og ikke fullt så erfarne unghestene skulle få teste seg i mandagens AEG unghests fem-og seksårsklasser. Høyden målte henholdsvis 1.10m og 1.20m i de to klassene, og var nok til å gi ungdommene noe å bryne seg på. I klassene var det bedømming med poeng og karakter, noe som vil si at dommerne hovedsakelig så på ridbarhet, kapasitet og teknikk hos hestene, for å finne ut de som stod ut i mengden.

Silje Ludvigsen fra Grenland ryttersportsklubb var den som trakk det lengste strået, og fikk sanket en poengsum på imponerende 7.8 av 10 med Canajus C. Den flotte, mørkegrå unghesten fullførte en runde verdig en veteran, med kontrollerte hopp og en gjennomgående god rytme.

Silje-Ludvigsen_-Canajus.jpg
Vinner av femårsklassen; Silje Ludvigsen på Canajus C.

Andreplassen ble i klassen delt, ettersom to ekvipasjer fikk lik poengsum: 7.7 av 10. De to var Emely Karoline Paulsen fra Larvik og Sandefjord Rytterklubb, på Pauline, og Anne Line Røysi fra Hønefoss og Ringerike Rideklubb på Camporados. Begge ekvipasjer utførte solide runder med stålkontroll, og kunne dermed se seg videre til finalen av AEG unghest.

Andrea-Sundal_Ghino.jpg
Vinner av seksårsklassen; Andrea Sundal på Ghino.

I seksårsklassen var det Andrea Sundal fra Sylling Rideklubb på Ghino som tok førsteplassen. Etter en feilfri og balansert runde var det ingen tvil om at denne ekvipasjen var den beste, noe som ble reflektert i en samlet poengsum fra dommerne på 8.2 av 10.

Med en overbevisende runde på hoppa Gravin Trojka S, ble igjen Anne Line Røysi tildelt en generøs poengsum – denne gangen på 8 av 10, og kunne dermed gå av med andreplass også i seksårsklassen.

Emely-Karoline-Paulsen.jpg Anne-Line-Roysi.jpg

Fra venstre: Emely Karoline Paulsen på Pauline og Anne Line Røysi på Camporados.