Juniorene fikk virkelig noe å bryne seg på under dagens Grand Prix klasse, sponset av Kvitfjell Eiendom. Banebyggeren hadde laget en krevende bane, og en liten periode var det ikke mange med feilfri runde.

 

Tekst: Rikke Helmine Dahl
Foto: Une Susrud

Rytterne skulle først ut i en grunnomgang, og det virket som bommene falt lett før det ble en sikret omhopping. Da klassen var slutt var det kun fem ekvipasjer som ble sendt videre til omhopping, av totalt 20 startende.

Martine-Eknes-Hegna.jpg   

Raskest ut ble Martine Eknes Hegna med hesten Zoraya 7, de red til tiden 36.23 sekunder med 0 feil i omhoppingen. De kapret dermed førsteplassen, rett foran nesa til Mira Høidal og Shelby som red inn til tiden 37.12 sekunder.

I følge Martine blir Zoraya til vanlig kalt for Maia, som kan være en veldig spesiell frøken.

- Men når hun er inne på banen så er hun fokusert på jobben og gjør det beste hun kan, legger Martine til.

Martine har sitt syvende år på AEG i år, hun forteller at hun kommer tilbake fordi det er en god start på stevnesesongen og at det er en liten smak på en internasjonal arena.

 

Planen videre for Martine og Zoraya er å ta det litt med ro, men samtidig være på topp til Drammen Spring Tour og ri flere mesterskaper.


Tredjeplassen var det Thelma Knudsen med hesten Speik som tok, de fikk tiden 40.23 sekunder og ingen feil i omhoppingen.

Mira-Høidal.jpg Thelma-Knutsen.jpg

Fra venstre: Mira Høidal og Shelby, Thelma Knutsen med Speik