På tross av en lang klasse med hele 66 deltakere var publikum helt med, og flere ganger var det slik at salen satt på kanten av setene sine og holdt pusten. God flyt og luftige svev var etterfulgt av sprutende sand og krappe vendinger, og det var mye pen ridning å se under CSI2* Small Tour, sponset av OBAS AS.

Tekst: Sigurd Heill
Foto: Ada Vrolijk

I begynnelsen av klassen var det veldig få ryttere som red feilfritt. Det var en god del tidsfeil å se, og etter resultatene å dømme virket banen krevende. Likevel var den godt lagt opp til at rytterne kunne velge å kutte flere av rideveiene for å spare sekunder, og det ble fort tydelig hvilke av rytterne som satset alt over de 1.30m høye hindrene.

Én etter én begynte de å snuse på pallen, for så å bli ridd forbi av de som startet etter dem. Det begynte å tette seg til i toppen, og sand sprutet opp mot første rad da hestene galopperte forbi. Det var så få som tre feilfrie selv etter over 20 startende, men så begynte nivået å stige for alvor. Rytterne så ut til å forstå at om de ønsket en plassering måtte de gi jernet og utfordre seg selv.

Det satt en god del folk i salen, og det var virkelig stemning. Speakeren skapte liv med spøkefulle og humoristiske kommentarer som skapte liv og latter, og publikum supplerte med gisp, sukk og applaus til rett tid.

Nederlandske Jur Vrieling hadde holdt clinic kvelden før, og han var startende nummer 52 i dagens Small Tour. Han red inn på klassens eneste pintofargede hest, en nydelig 12 år-gammel vallak ved navnet Apatshe B. Hesten var utvilsomt et blikkfang, og ikke bare på grunn av utseendet.

thumbnail_Lilletur--torsdag-jur-vrieling-429.jpgJur Vrieling og Apatshe B

Det hvilte en distinkt ro over ekvipasjen idet de satte i gang. Det så nesten ut til å gå sakte i støytene, men det gjorde det så absolutt ikke med dagens beste tid på 62.41 sekunder. Det var veldig pen ridning fra den nederlandske topprytteren, og hesten så ut til å trives inne på arenaen. Det gikk et gisp gjennom publikum da Apatshes bakben berørte hinderstøtten ut av den første kombinasjonen, men alt ble stående. Med null bommer i bakken og en imponerende pen runde red Vrieling ut av arenaen, og inn på førsteplassen til en uslåelig tid.

Andreplassen gikk til Mathilde Kristine Kalland og hesten Tulipan, en norsk ekvipasje med stålkontroll. De utførte raske og balanserte vendinger, og med et høyt tempo holdt de publikum på kanten av setet helt til siste hinder. Mathilde hadde all grunn til å være stolt, og etter å ha krysset målstreken lente hun seg frem og ga hoppa si en stor klem. Den unge jenta hadde tatt med seg hele salen på flytur, og de oppmøtte så ut til å slite litt med å lande igjen selv etter at neste ekvipasje hadde fullført sin runde.

thumbnail_Lilletur--torsdag-jur-vrieling-256.jpg thumbnail_Lilletur--torsdag-jur-vrieling-170.jpg

Andreplassen Mathilde Kristine Kalland og Tulipan, tredjeplassen Karianne Christoffersen og Cadiz van de Donkhoeve.

De norske presterte godt i dag, for også tredjeplassen red for vårt furede, værbitte land. Karianne Christoffersen red den vakre skimmelen Cadiz van de Donkhoeve. De gjorde inntrykk med gode vendinger og spenstige steg, og Karianne så ut til å ha veldig god kroppskontroll. Hun og hingsten leverte en imponerende runde med tiden 64.89 sekunder, og kom i mål «et kvarter før de andre», i kommentatorens ord. Det lød rikelig med applaus for ekvipasjen idet en storfornøyd Karianne roste hingsten sin og red ut av banen.