Hele 31 ekvipasjer var påmeldt Gulltur. Av disse var det kun seks som kom seg feilfritt gjennom begge omgangene. Forrige helg vant Sebastian Langeland og suksessen gjentok han i dag. Klassen var sponset av Sport 1.

Tekst: Victoria Vindum
Foto: Maiken Fjeld-Engh

Bildet over: Gullgutten Sebastian Langeland

Hinderhøyden var på imponerende 1.20m og banen var vanskelig. Klassen hadde direkte omhopping, noe som betyr at grunnomgangen skal gå feilfritt, før det er en litt mindre omhoppingsrunde. Da gjelder det å ri så fort som mulig. Makstiden for grunnomgangen var 60 sekunder. I omhoppingen var tiden 45 sekunder.

Rytteren som kapret førsteplassen heter Sebastian Langeland og red hesten Portobello Road L. Sammen gjennomførte de en utrolig rask runde. I omhoppingen fikk han en tid på 31.02 sekunder.
-Jeg hadde lagt en god slagplan og fulgte den, så det hjalp veldig det, forteller Sebastian. Han planla gode rideveier og ønsket å være så effektiv som mulig.

Hesten til Sebastian, Portobello Road L, er en åtte år gammel hoppe fra Sverige. De har vært ett team i snart to år. Sebastian beskriver henne som en veldig positiv hest som har veldig god lyst.
-Det hjelper meg veldig på banen, når jeg har en hest som bidrar.

Andreplassen gikk til Eyvind Nistad på hesten Gipsy Girl de Tiji, med tiden 35.22 sekunder. Han red fort og det var en ivrig speaker som leste opp tiden hans.
-Han har gått i god skole hos Mr shortcut! Ble det sagt over speakeren.
Tredjeplassen var det Cathrin Muri og Gini van het Broekdal som red av gårde med. De kom rett bak andreplassen med en tid på 35.47 sekunder.

Bildet over: Andreplass Eyvind Nistad og Gipsy Girl de Tiji, tredjeplass Cathrin Muri og Gini van het Broekdal.