I dagens CSI2* Grand Prix Kvalifisering var det 48 startende. Banen var utfordrende, selv for de mer erfarne rytterne. Klassen ble sponset av Zurhaar & Rubb AS.

Tekst: Victoria Vindum
Foto: Rikke Helmine Dahl

Bildet over: Vinneren Johan-Sebastian Gulliksen og Luron S Z.

Det viste seg å være en stor utfordring for de erfarne rytterne å komme seg gjennom dagens bane feilfritt. Hindrene sto med en høyde på 1.40m og den var definitivt ikke lett. Feilpoengene hanglet, men ikke bare fordi hestene rev. Det var et enormt tidspress som lå på rytterne. Makstiden for banen var 66 sekunder.

Klassen hadde 48 startende og derfor var den en liten pause på syv minutter i mellom. Derfor tok speakeren med seg en mikrofon og gikk en tur i blant publikum. Det var ett utrolig godt initiativ og ble godt mottatt, spesielt av de som hørte på. Han tok initiativ og snakket med foreldrene til en vinner av en tidligere klasse her på AEG, i tillegg til flere som hadde ridd og plassert seg. Absolutt et morsomt og godt pauseinnslag.

Til slutt var det Johan-Sebastian Gulliksen på hesten Luron S Z som stakk av med seieren. De freste gjennom banen på 59.74 sekunder. Gulliksen forteller at han satset hardt, men prøvde å opprettholde en jevn rytme. Videre forteller han hesten hans har lett for å bli heit mot slutten av runden.
-Dette er en av de beste rundene jeg har hatt med han, innrømmer Gulliksen.

Andreplassen var det svenske Helena Lundbäck og hesten Sopranos som kapret. De red over mållinjen på 63.28 sekunder. De gjennomførte en flott runde med gode rideveier, men det var dessverre ikke helt raskt nok. Tredjeplassen fikk Vilde Wiik Terum og hingsten hennes General van de Nachtegael, med tiden 63.33 sekunder, bare 0.05 sekunder back andreplassen. Ekvipasjen gjennomførte også en pen runde.

2pl_gp-(1-of-1).jpg 3pl_gp-(1-of-1).jpg

Fra venstre: Andreplassen Helena Lundbäck og hesten Sopranos, tredjeplassen Vilde Wiik Terum og General von de Nachtegael.