I dagens CDI3* Lille tur dressur var alle land fra Skandinavia representert. Klassen var sponset av Epona ryttersenter. De lekre dressurhestene fikk de ulike øvelsene til å se lett ut, der de fløt igjennom programmene.

 

Tekst: Victoria Vindum
Foto: Maiken Fjeld-Engh


I dag var det tid for freestyle til musikk i CDI3* Lille tur dressur. Seks ryttere stilte til start i denne klassen med nasjonaliteter fra hele Skandinavia. I freestyle til musikk skal rytterne lage sitt eget program, der de innlemmer utvalgte øvelser og viser alle gangarter. Det dømmes ut i fra hvordan det selvlagde programmet utføres, harmoni, koreografi og vanskelighetsgrad.

Jeanna-Hogberg_Fiorucci-HT2.jpgVinner Jeanna Hogberg og Fiorucci HT

Noe som var felles gjennom alle programmene var den høye vanskelighetsgraden. Musikken var klippet slik at den passet til programmet og rytmen i musikken måtte stemme i tillegg til ridningen. Det varierte stort hva slags musikk de forskjellige rytterne hadde med seg. Danske Allan Skov red til Mercy og Warwick Avenue av sangeren Duffy.

Førsteplassen var det gårsdagens vinner som danset seg inn til. Jeanna Hogberg og Fiorucci HT fra Sverige red sitt program til lystig musikk. De gjorde en fantastisk jobb og dommerne belønnet dem derfor med en score på 75.375%. Dette er over ett prosent bedre enn gårsdagens gode prestasjon. Jeanna og Fiorucci hadde en fantastisk harmoni og rytmen til hesten passet veldig bra til musikken hun hadde valgt.

Jeanna-Hogberg_Fiorucci-HT.jpg

Jeanna hadde valgt å ha video-spill som tema når hun plukket sanger og red derfor til melodien fra spillet Angry Birds og Super Mario. Hun forteller at Fiorucci bare har gått en kür tidligere, som var den de viste frem for tilskuerne i dag.

-Fiorucci var litt trøtt i dag, men han gjorde likevel så godt han kunne, sier Jeanna.

I november fikk Jeanna tvillinger. Dette kom opp når hun ble spurt om hun har noen faste ritualer eller ting hun bare må ha med seg på stevneplassen.

-Nei. Det har jo endret seg nå som jeg har to barn. Så de er med!

Andreplassen ble kapret av danske Susanne Moeller Wallin på hesten Sir James. De fikk 70.344%. Tredjeplassen gikk til norske Helena Liholt Gulli og Aathens Amon med 70.344%. Disse to ekvipasjene red flotte kürer.

 

Susanne-Moeller-Wallin_Sir-James-2.jpg Helena-Liholt-Gulli_Aathens-Amon.jpg

Fra venstre: Andreplass Susanne Moeller Wallin på Sir James og tredjeplass Helena Liholt Gulli og Aathens Amon.