Andre klasse ut i dag var Stall Lie Hvalens ponnicup. Hinderne var satt opp til 0.85m for kategori 2 ponniene, og etter pausen ble hinderne heiset til 0.95m for kategori 1 ponniene. Klassen ble bedømt i feil og stil, med direkte omhopping i fase to.

Tekst: Rikke H Dahl
Foto: Une Susrud

Først ut var kategori to ponniene, det gikk i små ben og mye fart. Ikke alle kom feilfrie ut av banen, men sist ut i klassen startet Emilie Braathen med sin ponni Candy Cracker. Emilie og Candy Cracker lå godt an til seier med stil poengene 78.00. Sammen med Candy Cracker lå Emilie 1.5 poeng foran de andre to'er ponniene.

Etter at Emilie Braathen hadde ridd, ble hindrene heiset fra 0.85m til 0.95, slik at banen var klar for kategori 2 ponniene. Slik som Braathen, var også Maia-Lykke Knutsen med ponnien Silver Ranger sent ute i klassen for 1'er ponniene. Ekvipasjen red feilfritt gjennom banen, og endte med stilpoengene 78.5. Hun gikk dermed av med sammenlagt seieren i Stall Lie-Hvalens ponnicup.

vinner.jpgMaia-Lykke og ponnien Silver Ranger

Maia-Lykke forteller at det er hennes første gang på AEG og at hun syntes det er utrolig morro å få muligheten til å ri på et så stort stevne. Hun kan fortelle at ponnien Silver Ranger er en ponni som er glad i fart og ikke liker og stå stille. Planen for Maia-Lykke og Silver Ranger er å ri Drammen Spring Tour og flere store cuper videre i 2017.

Emilie Braathen endte på en andreplass sammenlagt med Candy Cracker. Emilie forteller at hun syntes at ponnien var treg i starten, men litt etter litt fikk han opp tempoet og runden gikk mye bedre. Videre sier Emilie at i morgen er planen å ri fortere, men at hun må passe på å holde roen. Felles med vinneren Maia-Lykke, er det også første gangen for Emilie å ri på AEG, men hun har ingen nerver forteller hun. Den eneste forskjellen hun trekker frem som annerledes fra andre stevner, er at det er flere publikum. Ekvipasjen har et klart mål om å kvalifisere seg til Kingsland Oslo Horse Show.

Tredjeplassen kapret Siri Endresen med ponnien Laika WE og stilpoengene 77.5.

Emilie-Braathen_candy-cracker.jpg Tredjeplass.jpg

Fra venstre: Emilie Braathen på Candy Cracker, og Siri Endresen med Laika WE